Amine Laksibi

Foto van opa

‘Zo wil ik ook zijn’.

‘Mijn opa heeft heel goed voor mijn vader en mijn vaders zusjes gezorgd. Ik mis hem heel erg. Mijn opa was heel erg lief. Hij zorgde voor iedereen goed. Mijn opa is in Marokko gebleven, mijn tantes ook, alleen mijn vader is naar Nederland gekomen.

Ik heb opa nooit gekend, maar wel heel veel over hem gehoord en veel zwart-wit films en foto’s van hem gezien. Ik vind het bijzonder dat ik hem nooit heb gekend, maar door de verhalen en films toch ook een beetje wel. Ik had hem graag in het echt gezien. Elk jaar gaan we naar Marokko, dan gaan we ook naar het graf van opa en leggen daar bloemen neer en doen een gebed. Mijn oma leeft nog wel, zij is ook heel lief.

Het verhaal dat mijn opa een eigen bedrijf ging beginnen vind ik het mooist. In de bergen van Marokko is het heel moeilijk een bedrijf te beginnen, omdat de mensen arm zijn. Omdat mijn opa zo lief was voor iedereen hielpen veel mensen hem met het opzetten van zijn bedrijf. Daar ben ik heel trots op.

Als ik later groot ben wil ik heel graag zoals mijn opa zijn. Lief zijn voor een ander, zodat de ander mij ook wil helpen. Zo wil ik ook zijn.

 

Bestel deze foto

Amine Laksibiadmin
023