Ans van Eekeren

Ans van Eekeren

 

Beeldje van gietijzer

 

‘Met hard werken veel bereiken

 

‘Dit beeldje komt nog uit de gieterij van Rogier Nerincx Richter. Mijn opa heeft daar vijftig jaar gewerkt, op zijn veertiende begonnen als handvormer en op zijn vijfenzestigste met pensioen gegaan als baas van de gieterij met honderd man personeel. Ik vind het een mooi beeldje en het doet me denken aan mijn opa. Ik heb het gekocht op een open dag van de fabriek, mijn opa leefde toen al niet meer. Ik vond het zo leuk dat het daar gemaakt was, het had meteen een emotionele waarde voor me. Mijn opa was een lief, rechtvaardig mens, een man van non-nonsens en voor hem was iedereen gelijk. Ik kan mezelf ook wel vinden in die omschrijving. Hij toonde mij dat je met hard werken veel kan bereiken. Hij had ambitie en dat heb ik ook, ik wil graag wat voor een ander kunnen betekenen.

 

Vijfentwintig jaar geleden heb ik samen met iemand anders het buurtpreventie team van Noordgeest opgericht. Ik coördineerde het, vond het leuk en was er ook goed in. Ik ben een organisator, daar ligt mijn kracht. Later kwam ik bij de wijkcommissie en via die commissie kwam ik in contact met de politiek. Mezelf politiek inzetten vond ik een logisch gevolg op de stappen die ik al gemaakt had. Lijst Linssen was de partij die de kop boven het maaiveld uitstak, naast de ideeën van de partij, sprak dit me zeer aan.

In 2006 ben ik bij de fractie en op de kieslijst gekomen, ik werd duoraadslid. Door mijn verhuizing naar Steenbergen kon ik niet aanblijven als duolid. Op de achtergrond heb ik wel mijn termijn volgemaakt door de partij te blijven steunen. Na tien jaar ben ik gelukkig weer terug naar Bergen op Zoom gekomen en natuurlijk was ik meteen weer van de partij bij mijn partij Lijst Linssen.

 

Van huis uit heb ik meegekregen respect te hebben voor de ander en je in te zetten ten behoeve van een ander. Iedereen kan wel een beroep op mij doen als het om goede doelen gaat. Ik kan er niet voor de vuist weg een verklaring voor geven wat mij drijft. Het idee er toe te doen voor een ander geeft mij een goed gevoel. Ik heb me eerder ingezet, bijvoorbeeld voor de wijkcommissie en zag dat ik daar meer een signalerende rol had en de politiek het op moest pakken. Ik werd gedreven om het zelf op t gaan pakken, vanuit die politiek om zo het verschil te kunnen maken.

 

Ik ben eigenlijk wel trots op de buurtpreventie. We hadden op het hoogtepunt vijfenzestig vrijwilligers rondlopen. Ik ben vooral trots dat er zoveel mensen zich wilde inzetten om hun leefgebied te verbeteren, we deden het samen, zo hoort het ook. Mijn organisatietalent kwam goed tot zijn recht met zo’n grote club.

 

De traagheid der dingen kan me op politiek vlak frustreren. Ik wil graag verder, met twee stappen vooruit en een achteruit gaat het me niet snel genoeg.

 

Het is mijn ambitie raadslid te worden, dichter bij het vuur staan, mijn talenten benutten en nuttig zijn voor deze samenleving‘.

 

 Met het oog op de komende gemeenteraadsverkiezingen heeft Beweeg me alle mensen die zich verkiesbaar stellen uitgenodigd te vertellen wat hen beweegt actief te zijn in de Bergse politiek, deze keer Ans van Eekeren (Lijst Linssen). 

Bestel deze foto

 

 

 

Ans van Eekerenadmin
028