Barry Jacobs

Rode Baret (Grenadiers)

‘Mensen stonden in de rij om hun vinger in de inkt te dopen en hun stem uit te brengen‘.

Ik ben kapitein geweest bij de Koninklijke Landmacht en ben op uitzending geweest naar Irak en Afghanistan. Ik ben er nu uit, maar dit is natuurlijk een belangrijke periode in mijn leven geweest, die mij gevormd heeft.

Ik ben meteen na de middelbare school, ik was toen achttien, naar de KMA (Koninklijke Militaire Academie) in Breda gegaan. Ik vind dat je in het leven wat moet bijdragen aan een betere wereld, voor mij was het leger een van de manieren om dat te kunnen doen, het was een vorm die bij mij paste. Ik wilde het vanuit idealistisch oogpunt, maar zocht ook een bepaalde uitdaging, een stukje avontuur. In mijn ogen kan je je als mens beter ontwikkelen en gelukkig zijn als je veilig bent. Een samenleving heeft die voorwaarde van veiligheid ook nodig. In Nederland is de noodzaak misschien niet zo hoog, maar in de wereld wel. De samenleving is meer dan dan alleen Nederland, ik ben een wereldburger.

Mijn vader is op jonge leeftijd overleden, waardoor ik in een nieuwe situatie terechtkwam waarin ik mijn wereldbeeld moest aanpassen. Ik heb geleerd dat ik zelf verantwoordelijk ben voor mijn leven. Ik had door deze gebeurtenissen misschien een heel ander pad kunnen bewandelen, maar ik koos ervoor er het beste van te maken. Ik besefte dat het glas halfvol was en ik de kansen die ik had moest benutten.

Toen ik uitgezonden werd naar Irak had ik echt het idee dat ik een substantiële bijdrage aan het leveren was. Ik zal nooit vergeten dat er voor het eerst sinds tijden weer vrije verkiezingen waren, de mensen stonden in de rij om hun vinger in de inkt te dopen en hun stem uit te brengen. Het was allemaal niet zo vanzelfsprekend als bij ons.

Voor mij was het de aanleiding me politiek in te zetten en lid te worden van de VVD. Ik vond het heel gaaf dat ik de kans kreeg (en er natuurlijk voor ging) om me op een andere manier in te zetten, namelijk politiek.

Ik ben er trots op dat ik me heb ingezet voor het sociaal domein. De VVD wordt vaak als zakelijk betiteld, maar dat is juist uit oog voor de menselijke kant. De mensen kansen laten benutten die ze aankunnen, zodat we met elkaar kansen kunnen creëren voor mensen die daar ondersteuning bij nodig hebben.

Als het teveel op de persoon en te weinig op de inhoud gespeeld wordt kan me dat frustreren. Politiek betekent samenwerken.

Het is mijn ambitie een goede bestuurder te worden voor deze stad. Ik ben in de loop der jaren een politicus in hart en nieren geworden. Ik geniet ervan dat ik een bijdrage kan leveren aan de samenleving waarin mijn kinderen opgroeien. Ik zal er alles aan doen om dat goede bestuur te verwezenlijken.

Met het oog op de komende gemeenteraadsverkiezingen heeft Beweeg me alle mensen die zich verkiesbaar stellen uitgenodigd te vertellen wat hen beweegt actief te zijn in de Bergse politiek, deze keer Barry Jacobs (VVD). 

Bent u ook actief in de Bergse politiek en wilt u meedoen aan dit unieke project? Meld u dan aan hier aan o.v.v. politiek.

 

Bestel deze foto

Barry Jacobsadmin
027