Dominique Hopmans

Tweede Judo dan (zwarte band)

Sport van respect, zelfvertrouwen en normen en waarden‘.

 
‘Ik ben niet meer zo actief in de judo, maar het staat wel symbool voor wie ik ben en hoe ik denk. Mijn ouders stuurde mij als zesjarig, verlegen mannetje op judo met het idee dat het me goed zou doen, dat bleek ook zo te zijn. Het is een sport van respect, zelfvertrouwen en normen en waarden. Al deze waarden kun je als mens meenemen en gebruiken in je verdere leven. Het maakt je sterker.

 
Nu ben ik zelf judoleraar en probeer ik het stokje door te geven. Ik studeer nog en heb ervoor gekozen minder les te gaan geven, omdat ik me actiever wil inzetten in de politiek. Tot nu toe heb ik zo’n vijfendertig kinderen wat bij kunnen brengen, het is nu tijd om het maatschappelijke door te trekken naar een hoger nivieau.
Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in de politiek, vooral de filosofische kant ervan. Ik dacht er veel over na. Na wat gesprekken met Gertjan Huismans maakte ik de keuze niet langer meer aan de zijlijn te staan.
 
Mijn ouders gaven me mee dat iedereen anders is en mooi op zijn/haar eigen manier. Benut de kansen die je als individu hebt. Niet alles hoeft in een keer te lukken, fouten maken mag, sterker nog, is essentieel om te kunnen groeien.
 
Sommige ontwikkelingen in de samenleving zijn niet te vangen in wetten, regels of procedures, maar verdienen juist de ruimte om te kunnen ontstaan, zodat mensen hun capaciteit ten volle kunnen benutten.
 
Ik heb natuurlijk nog weinig bereikt, maar ben toch trots dat de fractie mij vrij snel de kans heeft gegeven duoraadslid te worden en ik nu de hoogste, jongste nieuwkomer binnen de lokale VVD ben.
 
Ik ben bang dat we fundamenteel doof worden en elkaar niet meer kunnen verstaan, omdat we niet meer naar elkaar luistere. Ik wil en hoop verbindend te gaan zijn.
 
Mijn ambitie is uiteindelijk de tweede kamer in, maar eerst de raad maar eens in en mijn studie afronden’.
 
Met het oog op de komende gemeenteraadsverkiezingen heeft Beweeg me alle mensen die zich verkiesbaar stellen uitgenodigd te vertellen wat hen beweegt actief te zijn in de Bergse politiek, deze keer Dominique Hopmans (VVD). 
Bent u ook actief in de Bergse politiek en wilt u meedoen aan dit unieke project? Meld u dan aan hier aan o.v.v. politiek.

Bestel deze foto

Dominique Hopmansadmin
016