Erik Verbogt

Het raadhuis van Halsteren

‘Ik had, heb en zal hier alles hebben’.

 
 

‘Ik ben geboren in halsteren, ik heb er mijn gezin gesticht.  Mijn hele geschiedenis ligt in Halsteren, ik heb een Halsters hart, door Halsteren ben ik in de politiek gerold.

Ik ben begonnen in de dorpsraad. Ik wilde me inzetten voor het dorp, met name het behouden van het dorpse karakter. Ik zou het jammer vinden als Halsteren een wijk van Bergen op Zoom wordt. De identiteit moet, wat mij betreft, behouden blijven. Ik hou zoveel van Halsteren dat ik mijn te grote container niet wil inruilen voor een kleinere, omdat het oude logo van Halsteren nog op mijn container staat. Ik had, heb en zal hier alles hebben.
 
Als ik vroeger bij mijn opa en oma logeerde vertelde zij verhalen over de oorlog, ik genoot van de verhalen, van de gezelligheid van het samen vertellen. Alle bijnamen kwamen voorbij, van velen kenden we niet eens de echte namen.  De geschiedenis, de kleinschaligheid van het dorpse, het elkaar kennen, het vriendelijke, het idee van ‘samen’, dat is voor mij belangrijk, maar ook het dorpse karakter qua uiterlijk: gebakken pannen, stenen en klinkers, leibomen en hier en daar een vogeltje. Ik zou best terug in de tijd willen reizen, gewoon om precies te kunnen zien hoe het was en dan weer terug naar deze tijd. Wat oud is is niet per se slecht, wat goed is hoef je niet te vervangen.
 
Ik ben trots op “het Receptenboek, het dorpse Halsteren” wat ik gemaakt heb om het dorpse karakter van Halsteren te behouden en versterken.
 
Het kan me frustreren dat er zoveel geld wordt weggegooid en het niet effectief wordt ingezet. Je kan met minder geld meer bereiken.
 
Mijn ambitie is ooit wethouder te worden, maar nu nog niet, eerst maar eens mijn strepen verdienen als raadslid’.
 
Met het oog op de komende gemeenteraadsverkiezingen heeft Beweeg me alle mensen die zich verkiesbaar stellen uitgenodigd te vertellen wat hen beweegt actief te zijn in de Bergse politiek, deze keer Erik Verbogt (CDA). 
Bent u ook actief in de Bergse politiek en wilt u meedoen aan dit unieke project? Meld u dan aan hier aan o.v.v. politiek.
 

Bestel deze foto

Erik Verbogtadmin
035