Erwin Wilkens

Uitbordje van oude stadion de Meer

‘Het wij-gevoel’.

Ik heb dit bordje afgehaald van de Reynoldstribune, na de laatste officiële wedstrijd in de Meer, voor de verhuizing naar De Arena. Het herinnert mij aan een stadion waar ik vanaf mijn zestiende al kwam. Ik heb er veel mooie, droevige, maar ook hilarische momenten meegemaakt. Ik kom oorspronkelijk uit Gouda, we gingen met een groep van een man of dertig, familie, vrienden, jongens met hetzelfde gevoel voor de club naar de wedstrijden. We stonden altijd op de F-side, maar schrik daar niet van, wij gingen niet voor de rotzooi, maar de sfeer, gezelligheid en het supporteren van die ene club, onze club: Ajax.

Het stadion de Meer had een bepaalde impact op mij. Het was een stadion zoals je ook in Engeland had. De tribune pal op het veld, waardoor je in direct contact met de spelers stond. De liefde voor de club kent een enorm saamhorigheidsgevoel. Dat wij-gevoel heeft mij gevormd, het heeft me geleerd dat je samen veel kan bereiken.

Toen mijn zoon bij DOSKO voetbalde vroeg de vereniging mij bij het jeugdbestuur. Het was een nieuwe rol voor mij, een openbaring. Ik bleek wat te vertellen te hebben en vanuit de jeugdcommissie was dat ook te realiseren, er werd naar mij, naar ons geluisterd. Samen met de jeugdcommissie kon ik wat bereiken.

Respect voor ouderen, binnen de lijntjes blijven, open en eerlijk zijn en daar waar het kan andere mensen helpen is wat ik heb meegekregen van mijn moeder. Mijn ouders hadden geen goed huwelijk en zijn gescheiden toen ik zeventien was. Als het gaat om saamhorigheid en het samen zoeken naar oplossingen heb ik van hen geleerd hoe het niet moet. Dat is misschien ook de reden dat ik zo aangetrokken werd door het wij-gevoel bij de supporters van Ajax.

Ik volgde altijd wel de politiek, toen Ton Linssen als wethouder in zwaar weer terecht kwam, wilde ik van hem zelf horen hoe het zat en ben op hem afgestapt. Later kwamen we elkaar vaker tegen en raakten we in gesprek. Mijn assertiviteit en ideeën moeten hem aangesproken hebben, want hij vroeg me bij de partij te komen. Ik had het idee dat Ton me naar waarde inschatte, dat op zich is al prettig om te ervaren, maar het idee wat te kunnen betekenen gaf bij mij de doorslag om op zijn verzoek in te gaan.

Ik ben er trots op dat we met vijf man van de jeugdcommissie van DOSKO het voor elkaar gekregen hebben dat het, ondanks de tegenslagen, nu beter gaat met de club. Dat is ook wat ik in de politiek wil, ondanks tegenslagen doelen bereiken.

Bureaucratie kan me frustreren. Het is een lange, administratieve weg om bij besluitvorming iets voor elkaar te kunnen krijgen. De lijntjes zijn te lang, dat kan wat mij betreft korter.

Nu ik eenmaal de stap heb genomen de politiek in te gaan, wil ik natuurlijk het liefst in de raad komen. Hoe dan ook stel ik mezelf ten dienste ten behoeve van de partij.

Met het oog op de komende gemeenteraadsverkiezingen heeft Beweeg me alle mensen die zich verkiesbaar stellen uitgenodigd te vertellen wat hen beweegt actief te zijn in de Bergse politiek, deze keer Erwin Wilkens (Lijst Linssen). 

Bent u ook actief in de Bergse politiek en wilt u meedoen aan dit unieke project? Meld u dan aan hier aan o.v.v. politiek.

 

Bestel deze foto

Erwin Wilkensadmin
025