Gertjan Huismans

Bonus, de hond

‘Nieuwsgierig, trouw, energiek, vriendelijk, slim en empatisch’.

‘Ik had altijd een hekel aan honden, maar eenmaal op vakantie waren mijn kinderen aan het spelen met deze hond. Mijn vrouw wilde altijd een hond die in je tas zou passen, dat zou er bij mij sowieso nooit in komen. De eigenaar ven het terras waar we tijdens onze vakantie in Tsjechië koffie zaten te drinken vertelde dat dit hondje een zwervertje was en we hem als bonus bij de koffie mee mochten nemen. Eigenlijk gebeurde het voor ik er erg in had en onder het enthousiasme van de kinderen is Bonus bij de koffie met ons mee gegaan.

Stiekem was Bonus meteen mijn maatje en door hem is mijn leven toch wel aangenaam veranderd. Je komt op plekken waar je normaal niet gauw komt, gaat naar het bos en hij is nagenoeg altijd bij me. Bonus is nieuwsgierig, trouw, energiek, vriendelijk, slim en empatisch, allemaal eigenschappen die een politicus wat mij betreft ook moet hebben.

Tot mijn achtendertigste ben ik aan het mopperen geweest op de politiek. Totdat Jack Niederer mij er op aan sprak en me aanmoedigde er zelf iets aan te doen. Na een aantal gesprekken wist hij me te overtuigen en ben ik me actief in gaan zetten bij de VVD.

Bij ons thuis werd het nieuws op de voet gevolgd, mijn ouders waren niet duidelijk politiek gekleurd, maar wel maatschappelijk geëngageerd en mijn vader had ook wel een duidelijke mening. Wij zijn opgevoed met cultuur, muziek en toneel. Mijn vader was een wandelende encyclopedie en kon dat op een bevlogen manier overbrengen. Hij was leraar en ik kan me niet anders herinneren dan dat ik ook schoolmeneer wilde worden. Ik heb altijd met een zelfde bevlogenheid voor de klas gestaan als mijn vader. Ook buiten de lessen was ik zeer actief en kon ik genieten om me buiten de begaande paden te begeven en me in te zetten voor de leerlingen. Deze activiteiten hebben bijgedragen aan mijn persoonlijke ontwikkeling.

Door schade en schande heb ik geleerd mijn passie en bevlogenheid op de juiste plaatsen in te zetten. Ik werd productieleider en voorzitter van Stichting De Vierschaar. Ik heb enorm genoten van de ontwikkeling, de groeidiamant die De Vierschaar toen nog was. Ik werk graag aan initiatieven en producties die nog vanuit de knop ontwikkeld moeten worden. De Vierschaar is daar een voorbeeld van, maar ook de Millenniumconcerten, de Raveleinlezingen en het leerbedrijf van het Zoomvlietcollege (Zinc).

Politiek en een politieke partij is iets waar je aan moet blijven bouwen. Je moet je ook blijven ontwikkelen en met de tijd mee blijven gaan, voeling blijven houden met alle lagen van de maatschappij. Het is net een bouwwerk zoals bijvoorbeeld ook De Vierschaar dat was. Als fractieleider ben ik een soort productieleider, het is een regisserende rol, waarin je met elkaar bouwt naar een gedegen fundament met vertrouwen. De juiste mensen in de juiste rol, de juiste kracht zetten. Als dat lukt is de bonus dat je er heel veel energie van krijgt, wat je dan weer kan doorgeven.

Ik ben er trots op dat mijn fractie lekker draait en functioneert en dat de hondenbelasting wordt afgeschaft. Ook ben ik trots dat ik, ondanks mijn VVD achtergrond, de initiatiefnemer was om de motie in de dienen om Doel te sluiten.

Als het in een persoonlijke sfeer wordt getrokken en er zaken achter je rug om bekonkelt worden en je je niet kan verdedigen, dat kan mij frustreren. Het is niet constructief, dan zit je elkaar in de weg wat nooit ten goede aan de stad kan komen.

Het is mijn ambitie in ieder geval nog vier jaar er keihard tegen aan te gaan. Ik wil een doorbraak zien in Bergen op Zoom in de strijd tegen krimp en vergrijzing.’

Met het oog op de komende gemeenteraadsverkiezingen heeft Beweeg me alle mensen die zich verkiesbaar stellen uitgenodigd te vertellen wat hen beweegt actief te zijn in de Bergse politiek, deze keer Gertjan Huismans (VVD). 

Bent u ook actief in de Bergse politiek en wilt u meedoen aan dit unieke project? Meld u dan aan hier aan o.v.v. politiek.

 

Bestel deze foto

Gertjan Huismansadmin
027