Hilde Martens-van Gils

Foto van mijn vader

‘Hij was een echte burgervader’.

 
‘Mijn vader is twintig jaar geleden overleden, ik mis hem nog altijd. Hij is zesentwintig jaar burgemeester geweest in Ossendrecht. Zijn vader, zijn tweelingbroer en broer waren ook burgemeester, allemaal zonder politieke achtergrond. Hij was een echte burgervader, hield van zijn dorp en zijn burgers.
 
Ik heb veel van hem geleerd, veel met hem gepraat. Mijn vader kon heel goed luisteren, aandacht geven, belangstelling tonen en verdriet delen. Mijn moeder stond pal achter hem, runde het gezin en steunde hem.
 
Ik werk als maatschappelijk werker en werk momenteel aan het project “Er op af”. Als er een zorgvraag is gaan wij er op af. De eigenschappen die mijn vader had, heb ik ook nodig voor mijn werk
Al hebben mensen het nog zo moeilijk, al is het nog zo’n bende, er is altijd wel iets moois te vinden.
 
Ik heb geschiedenis gestudeerd en daar ook les in gegeven. Geschiedenis en staatsinrichting vond ik altijd heel interessant.
 
Ik kreeg drie kinderen en in die tijd stopte  je dan met werken, maar ik ben wel vrijwilligerswerk gaan doen. Vanuit het vrijwilligerswerk ben ik in het welzijnswerk terecht gekomen. Vroeger wilde ik eigenlijk al naar de sociale academie, maar dat vond mijn vader niet goed, nu bevond ik me toch in het welzijnswerk en voelde ik me er goed in.
 
Mijn moeder was een lieve, betrokken vrouw (mijn vader noemde haar Floris Nightingale). Het voorbeeld van sociaal betrokkenheid en sociaal inzetten kreeg ik van mijn ouders mee.
 
Lang geleden belde Jan Dekkers (oud wethouder CDA) mij met de vraag interesse te hebben in de politiek. Ik moest erover nadenken, sprak er met mijn vader over en begon een beetje mee te lopen.
 
Mijn vader overleed plotseling, waardoor mijn behoefte me politiek in te zetten weg ebte. Ik wilde liever mijn tijd gebruiken om mijn moeder te bezoeken.
 
Na verloop van tijd werd ik toch weer gevraagd om op de kieslijst te komen. Ik had de tijd genomen de dood van mijn vader te verwerken, het ging goed met mijn moeder, mijn kinderen waren groter, ik was wat ouder en bedachtzamer, kortom: De tijd was rijp.
 
Ik ben nieuwsgierig en wil meedenken, niet aan de zijlijn blijven staan. “Wat kun je er zelf aan doen?” . Maatschappelijke betrokkenheid is belangrijk voor me.
 
Ik ben trots dat ik dak-en thuislozen onder de aandacht heb weten te brengen, daar is het afgelopen jaar veel in verbeterd.
 
De bureaucratische regels kunnen me frustreren, ik ben meer voor het praktische handelen.
 
Het is mijn ambitie nog twee jaar in de raad te zitten en dan het goed overdragen aan een jongere nieuwkomer’.
 
 
Met het oog op de komende gemeenteraadsverkiezingen heeft Beweeg me alle mensen die zich verkiesbaar stellen uitgenodigd te vertellen wat hen beweegt actief te zijn in de Bergse politiek, deze keer Hilde Martens-van Gils (CDA). 
Bent u ook actief in de Bergse politiek en wilt u meedoen aan dit unieke project? Meld u dan aan hier aan o.v.v. politiek.
 

Bestel deze foto

Hilde Martens-van Gilsadmin
021