Jos Janssen

Beeld van handen
 
Bundel je krachten!
 
Dit beeld gaat over ‘samen’. Ik heb het gekregen van een goede vriendin, ze is inmiddels overleden. Dit beeld kreeg iedereen van het team (ze was eerst mijn teamleider) bij een teambuildingdag. Zij stelde dit als symbool voor de handen ineenslaan en samen je doel kunnen bereiken. Ieder teamlid kreeg dit beeld.
 
Ze werd ziek en samen met nog twee vriendinnen waren we vier handen op een buik. We gebruikten dit beeld als symbool om er met elkaar voor te zorgen dat ze beter zou worden. Het idee van je kan het niet alleen en dat hoeft ook niet, we helpen elkaar er doorheen. Ze wilde niet als een ziek mens behandeld worden, we deden veel leuke dingen met elkaar, ondanks haar ziekte was niets onmogelijk.
 
Ze heeft het verdrietig genoeg niet gered. Deze handen staan voor wie zij was. Ze heeft ons bewust gemaakt van het feit dat je elkaar nodig hebt en samen veel kan bereiken.
 
Ik pak het beeld nog wel eens op, het helpt me op veel manieren. Het kan me opbeuren als ik verdrietig ben, het helpt me loslaten en geeft me kracht. Het staat voor wie ze was. We zijn als drie vriendinnen overgebleven, maar ze is nog steeds bij ons. Zo’n drie a vier keer per jaar doen we nog leuke dingen met elkaar en hebben we steun aan elkaar. Bundel je krachten!
 

Bestel deze foto

Jos Janssenadmin
021