Lillian Löhrer

Ketting van mijn opa en oma

‘Ik mis ze’

‘Ik heb deze ketting met kerst gekregen van mijn opa en oma, zo’n drie jaar geleden. Ik vind hem heel mooi en draag het iedere dag. Elke keer als ik mijn oma weer zie zegt ze: ”Wat heb je een mooie ketting aan”, dan is ze vergeten dat ze die zelf aan mij heeft gegeven. Dat vind ik grappig.

Het feit dat ik zoiets moois en blijvends heb gekregen vind ik mooi. De wetenschap dat ik nu al iets heb wat een blijvende herinnering aan hen is. Mijn oma kennende heeft ze het met zorg uitgekozen, lief is dat. Ze denkt niet alleen aan me, maar kijkt ook naar wat ik leuk vind, dat is belangrijk voor haar.

Mijn oma is heel zorgzaam, zacht en lief, ze denkt altijd eerder aan anderen dan aan zichzelf. Mijn vader en ik hebben ook dat zorgzame, maar mijn oma heeft dat wel in veel grotere mate.

Elke keer als ik mijn oma bezoek ben ik blij dat ik haar weer zie. Dat gebeurt niet vaak, omdat mijn oma in Duitsland woont. Ik vind het jammer dat mijn familie zo ver weg is, ik zou ze het liefst allemaal in de buurt willen hebben. Als ik aan mijn ketting friemel denk ik aan ze.

Mijn opa en oma zijn twee keer mee gegaan op vakantie naar Zweden. Ik koester die herinnering, ik vind het fijn dat ze het aandurfden om mee te gaan en ik ze in die periode elke dag kon zien. Ik mis ze.’

Lillian Löhreradmin
028