Lody Kneefel

Steunkruk

‘Iedereen heeft wel een keer ondersteuning nodig’. 

 
‘Deze was van mijn moeder, zij was behoorlijk ziek. In 2014 kreeg ze een hersenstaminfarct. Van het ene op het andere moment was mijn moeder mijn moeder niet meer. Ik ben nuchter en zo heb ik ook tegen deze situatie gekeken. Ik zag het als een gelegenheid mijn moeder op een nieuwe manier te leren kennen. Natuurlijk was ik boos en verdrietig, maar ik heb er voor gekozen er op een relativerende manier naar te kijken. Relativeren zit in mijn aard.
 
Mijn ouders gingen uit elkaar toen ik vijf was. Hierdoor werden ze allebei alleenstaand en bleken ze ondersteuning nodig te hebben, met name mijn vader had het nodig. Mijn moeder hertrouwde en vond steun bij haar nieuwe man, mijn stiefvader. Ze kregen samen twee kinderen. Elise, de jongste, overleed toen ze vier maanden oud was aan de gevolgen van hersenvliesontsteking.
 
Hoewel mijn ouders (moeder en stiefvader) elkaar hadden, hadden ze met het verwerken van dit ongelooflijke verdriet toch ook ondersteuning nodig. Deze gebeurtenissen hebben mij al vroeg geleerd dat iedereen wel een keer ondersteuning nodig heeft.
 
Mijn persoonlijke betrokkenheid heb ik denk ik van mijn moeder, mede daardoor heb ik geleerd hoe ik andere mensen kan helpen.
 
Tien jaar geleden woonde ik in de jungle van Rotterdam, ik zag de verpaupering van de wijk. Ik wilde me actief inzetten om de wijk te verbeteren, maar door persoonlijke omstandigheden moest ik afhaken. Ik leerde mijn vrouw kennen en samen zijn we naar Bergen op Zoom verhuisd. Ik heb me gefocused op mijn toekomst hier.
 
Mijn (stief)vader was penningmeester bij Steunpunt Bergen op Zoom, na zijn overlijden ben ik ook bij de partij gegaan.
Mijn kracht zit in PR, dat wil ik gebruiken om de boodschap van de partij uit te dragen. Mijn persoonlijke ervaringen maken mij enorm betrokken.
 
Hoewel Steunpunt Bergen op Zoom zich vooral richt op 50+ kan ik me toch vinden in de standpunten van de partij. ik wil het scala verbreden en juist meer jongeren erbij betrekken.
 
De nochalance waarmee sommige onderwerpen worden besproken en bestuurd kan mij frustreren.
 
Maak waar, waar je als klein kind achter stond, wat voor mij inhoudt dat je trots moet zijn op waar je vandaan komt. In dit geval Bergen op Zoom.’
 
Met het oog op de komende gemeenteraadsverkiezingen heeft Beweeg me alle mensen die zich verkiesbaar stellen uitgenodigd te vertellen wat hen beweegt actief te zijn in de Bergse politiek, deze keer Lody Kneefel (Steunpunt Bergen op Zoom). 
Bent u ook actief in de Bergse politiek en wilt u meedoen aan dit unieke project? Meld u dan aan hier aan o.v.v. politiek.
 

Bestel deze foto

Lody Kneefeladmin
023