Lyda Franken-Slagter

Suikerschep van mijn opoe

‘Aan de ene kant een schepje erbij, aan de andere kant er af’. 

 
‘Het suikerschepje heb ik van mijn opoe. Voor mij staat het symbool voor het beter verdelen van de hoop. Aan de ene kant een schepje erbij, aan de andere kant er af.
 
Mijn opa was gepassioneerd geïnteresseerd in politiek, hij was een PvdA-er, mijn moeder op haar manier ook, zij was voor de VVD, mijn vader was dan weer meer voor de arbeiders, ook een socialist dus. Er werd thuis veel en vurig over politiek gesproken en op zondag luisterden we naar G.B.J. Hiltermann, dan moesten we onze mond dicht houden. Werd er niet gediscussieerd, dan werd er gelezen, iedereen met zijn neus in een boek.
 
Ik was vroeger lid van de SP, maar naarmate ik ouder werd kon ik mezelf meer vinden in 50+, lokaal Steunpunt Bergen op Zoom. Mijn socialistische aard ziet de kloof tussen arm en rijk groter worden. Het kan toch niet zo zijn dat je in ons rijke Nederland gebruik moet maken van de voedselbank? Ik kan het niet aan zien. John Voets kwam op het juiste moment met de vraag of ik bij de partij wilde komen, ik ben er klaar voor me weer honderd procent in te zetten.
 
Eerlijkheid staat bovenaan, op de voet gevolgd door liefde en verdraagzaamheid, dat zijn de waardes die ik van mijn ouders heb meegekregen en weer door heb gegeven aan mijn kinderen.
 
Ik ben er trots op dat ik mijn raadsoriëntatie-certificaat heb gehaald. Het was een cursus van acht weken, die ik met goed gevolg heb doorlopen. Met anderen moest je een soort examen doen in de vorm van een slotakkoord. Ik vond het reuze interessant.
 
Ik denk niet dat ik me ga irriteren in het politieke veld, nou ja, behalve als iemand met zijn stoel gaat wippen.
 
Als het even kan kom ik natuurlijk graag in de raad en ga ik werken aan verbetering op het sociale vlak.’.
 
Met het oog op de komende gemeenteraadsverkiezingen heeft Beweeg me alle mensen die zich verkiesbaar stellen uitgenodigd te vertellen wat hen beweegt actief te zijn in de Bergse politiek, deze keer Lyda Franken-Slagter (Steunpunt Bergen op Zoom). 
Bent u ook actief in de Bergse politiek en wilt u meedoen aan dit unieke project? Meld u dan aan hier aan o.v.v. politiek.
 

Bestel deze foto

Lyda Franken-Slagteradmin
022