Mireille Corsten

Talking Stick

‘Toch sta ik met beide benen op de grond hoor’.

‘Het idee achter de stick is dat degene die hem vast heeft vrijuit mag praten en de ander luistert, zonder reactie, zodat de ander de gelegenheid krijgt in alle rust zijn/haar complete verhaal te vertellen. Het nodigt uit om niet meteen te reageren en echt te luisteren naar wat een ander zegt. Het kan helpen om een band in een groep te versterken.

Ik heb deze zel fgemaakt toen ik begon met geven van workshops, zo’n vier jaar geleden. Ik zocht naar een symbool en methode om een ander beter te laten luisteren. Ik wil graag meer weten ven een mens, voorbij de buitenkant naar meer binnenkant.

Het leven geeft je soms aanleiding anders naar de wereld te kijken, de boel herzien. Hoe sta ik in het leven? Het is heel heilzaam jezelf beter te leren kennen en begrijpen.

Het leven is voor mij stukken minder oppervlakkig geworden, het heeft me gelukkiger gemaakt. Een idee van vrijheid in mijn hoofd. Ik kwam dichter bij mezelf en kon eerlijk aan mezelf vragen hoe ik me leven vorm wilde geven.

Een ander helpen zichzelf te begrijpen is bijna als een soort missie voor mij, waar ik zelf gelukkig van wordt en hopelijk de vonk over gaat naar de ander.

De kraaltjes  en veertjes kun je associeren met zweverig, toch sta ik met beide benen op de grond hoor. Het is een mideel, een symbool. Het geeft me rust en kracht.

Bestel deze foto
Mireille Corstenadmin
025