Piet Roosendaal

Klavertje vier

‘70% mijn moeder en 30% voor het geval dat’

Het is klein, maar ik draag het altijd bij me. Het is van mijn moeder geweest, een klavertje vier is voor geluk, mijn moeder geloofde er heilig in, ik niet. Toch zou ik heel verdrietig zijn als ik het zou verliezen, het is 70% mijn moeder en 30% voor het geval dat het toch geluk brengt. Het hoeft voor mij geen geluk te brengen in de vorm van geld, ik ben in goede gezondheid, heb een lief gezin, dat is het mooiste geluk.

Ik ben geboren en opgegroeid in Lepelstraat, mijn latere jeugd heb ik in Halsteren doorgebracht. Ik ben een echte buitengebieder, Fort de Roovere was mijn speelterrein.

Als enige jongen thuis was ik het lievelingetje van mijn moeder. Ik had een verschrikkelijk goede band met haar. Ik deed alles voor mijn moeder en stuurde mijn zussen aan om mijn moeder te helpen. Mijn moeder was een sterke vrouw, zelfstandig en regelde alles in het huishouden, ze stond er min of meer alleen voor, omdat mijn vader niet erg initiatiefrijk was. Ik zag dat mijn moeder continue in de weer was en wilde haar helpen, ontlasten, ontzien. Het aansturen en helpen van mensen heb ik van mijn moeder. Ik kon niet aanzien dat ze er alleen voor stond en trad op. Dat neem ik nog steeds mee in mijn politieke handelen, als het nodig is grijp ik in.

Mijn schoonvader was politiek actief en in campagnetijd hielp ik door op de weg “Lijst 3” te kalken, zo kwam ik in aanraking met politiek. Omdat ik een familielid was, mocht ik niet bij de partij, pas toen mijn schoonvader stopte mocht het en wist de partij me snel te vinden. Ik wilde iets betekenen voor de burger, het was 1994. k heb zes a zeven verkiezingen meegemaakt en ben altijd met voorkeursstemmen in de raad gekomen.

Vroeger was de weg naar het stadhuis niet gemakkelijk. Met het digitale tijdperk is het voor het gros makkelijker geworden, maar niet voor iedereen. Voor ouderen zonder kennis van internet kan het nog steeds lastig zijn. Ik behoor en kan ze daarin te helpen, ik ben een pure volksvertegenwoordiger, vanuit mijn opgroeien heb ik altijd de noodzaak gezien de ander te helpen.

Ik ben er trots op dat ik me nooit heb laten verleiden tot ijdelheid door mijn positie in de raad.

Onbezonnenheid en het willen doordrukken van beslissingen die kant nog wal raken kunnen me frustreren. Denk na!

Met mijn bijna tachtig jaar hoop ik zo lang mogelijk mee te draaien en de waardering te blijven krijgen die ik nu geniet zowel binnen mijn partij, als de raad.’

Met het oog op de komende gemeenteraadsverkiezingen heeft Beweeg me alle mensen die zich verkiesbaar stellen uitgenodigd te vertellen wat hen beweegt actief te zijn in de Bergse politiek, deze keer Piet Roosendaal (GBWP). 

Bent u ook actief in de Bergse politiek en wilt u meedoen aan dit unieke project? Meld u dan aan hier aan o.v.v. politiek.

 

Bestel deze foto

Piet Roosendaaladmin
022