Rian van de Eijnden

Rian van den Eijnden

 

Globe

 

‘Een hele andere wereld was nog op mij aan het wachten’.

 

‘Ik wil graag veel van de wereld zien. Ik reis veel, heb altijd al willen reizen. Mijn vorige partner had daar geen behoefte aan. Een jaar na het eindigen van die relatie had ik een borrelavondje met Corry Damen. We hadden het over reizen en besloten samen een grote reis te gaan maken. We waren vol enthousiasme die avond en spraken af de volgende ochtend met elkaar te bellen om er zeker van te zijn of we dan nog even verwoed waren en dat was zo. Een paar maanden later maakte ik mijn eerste intercontinentale reis. Tijdens de voorbereiding van de reis is het contact tussen Corry en mij intenser geworden en inmiddels zijn we eenentwintig jaar samen. Reizen kan je niet met iedereen, maar wij kunnen dat samen bijzonder goed. Onze eerste reis was naar Indonesië, daarna volgde onder andere Mexico, Guatemala, Tibet, China, Iran, Australië, Kaapverdië, teveel om op te noemen eigenlijk. Er is nog zoveel te zien, er staat niet per se iets op mijn lijstje. Het dient zich aan en dan gaan we.

 

De globe was van mijn ouders, ik kan me niet anders heugen dan dat het thuis op de kast stond. Misschien staat deze wereldbol wel zo in mijn geheugen gegrift, omdat ik het als een uitweg kon zien. Ik was als kind niet helemaal gelukkig en creëerde mijn eigen wereld waarin ik me kon terugtrekken. Wie weet, onbewust, vertelde de globe op de kast mij wel dat er nog een hele andere wereld dan die van thuis op mij aan het wachten was.

 

Het mooiste van reizen vind ik het contact met de mensen. Ik zou nooit georganiseerd reizen, zet mij maar op een stoepje en ik geniet van het observeren van de mensen, hun bezigheden en hun cultuur. In mijn werk is observeren ook heel belangrijk. Ik heb heel mijn leven met mensen gewerkt vanuit een zorgende, ondersteunende positie. Veel verdriet, onrecht en ellende gezien. Als je het observeren, mijn werk en mijn zeer betrokken vrouw bij elkaar optelt, kan het niet anders dan dat ik op mijn manier mijn bijdrage wil leveren aan een lievere wereld. Ik ben zeker voor groen, ben een mens van de natuur en het buiten, maar de sociale, rechtvaardige kant van Groen Links weegt toch het zwaarst voor mij. Wij hebben het geluk hier geboren te zijn met zoveel rijkdom en privileges. Ik heb veel van de wereld mogen zien en gezien dat niet ieders wiegje op de beste plaatst staat. De wereld is van iedereen, ik begrijp niet waarom we die niet zouden delen met elkaar.

 

Ik ben zo trots op Corry en haar bewogenheid, ze is zo begaan en gedreven. Ik ben trots dat ik met haar mag leven en dat ze mij op politiek vlak zoveel heeft geleerd.

 

Ik vind het lastig dat we als kleine partij niet zomaar iets voor elkaar kunnen krijgen. Toch ben ik ervan overtuigd dat we ook als kleintje onze bijdrage hebben geleverd. Nu duurzaamheid zo hip is ben ik ervan overtuigd dat we gaan groeien, daar kijk ik naar uit.

 

Ik ben blij met de rol die ik als supporter en meedenker heb binnen de partij. Het is goed zo’.

 

 Met het oog op de komende gemeenteraadsverkiezingen heeft Beweeg me alle mensen die zich verkiesbaar stellen uitgenodigd te vertellen wat hen beweegt actief te zijn in de Bergse politiek, deze keer Rian van den Eijnden (Groen Links). 

Bestel deze foto

 

 

 

Rian van de Eijndenadmin
027