Rudy Mollet

Miniatuur gitaar

Ik kan niet wachten er op te spelen‘.

 
‘De gitaar is mijn tweede grootste liefde. Het is voor mij een grote ontdekkingsreis. Het heeft meer te bieden dan alleen het beeld van de gezelligheid bij het kampvuur. Samen met het instrument maak ik een grote reis van ontdekken en leren. Mijn hart gaat uit naar de klassieke gitaar. De klank is voor mij pure schoonheid.

 
Ik was een jaar of acht toen ik begon te pingelen, later ben ik wel op les gegaan. Pas echt serieuzer werd het toen ik in Bergen op Zoom kwam wonen en bij Eugène den Hoed op les ging.
 
Mijn ouderlijk huis was gevuld met muziek; mijn oudste broer bracht de Beatles mee, de tweede The Stones en de derde kwam met alternatieve muziek aanzetten. Op de bovenste verdieping klonk de Jazz en klassiek muziek van mijn neef, terwijl beneden de Rock ’n Roll van ouders draaide. Als klein kind kon ik nog geen onderscheid maken tussen de verschillende soorten, maar ik kan me nog goed herinneren dat ik het allemaal prachtig vond, als het maar muziek was. Al het het een beat heeft is het goed.
 
In 2015 verloor ik samen met velen mijn baan bij Phillip Morris, ik had er vijfendertig jaar gewerkt. Natuurlijk was het een klap, maar met de werkelijkheid van bijna zestig te zijn en de goede regelingen kon ik het wel aan. Ik kreeg meer tijd waardoor ik een lang gekoesterde droom in vervulling kon laten gaan. Ik heb altijd al zelf een klassieke gitaar willen bouwen. Ik ben eerst op cursus gegaan en nu bouw ik mijn eigen gitaar, ik kan niet wachten er op te spelen’.
 

Bestel deze foto

Rudy Molletadmin
015