Sander Siebelink

Vulpen

‘Het opendraaien van de pen, het controleren van de punt en de vulling en het bewuster en trager schrijven’.

‘Weinig mensen schrijven nog, laat staan met een vulpen. Een vulpen is persoonlijk in gebruik, je kan niet schrijven met de vulpen van een ander, maar ook als je iets voor een ander opschrijft. Een kaart, een notitie is persoonlijker wanner het met een vulpen geschreven is, omdat het om meer aandacht heeft gevraagd. Het opendraaien van de pen, het controleren van de punt en de vulling en het bewuster en trager schrijven. Aandacht, zorg en kwaliteit.

Ik ben iemand die graag persoonlijk en zorgvuldig met zaken omgaat, daarom past een vulpen zo goed bij mij.

Ik heb vroeger op de lagere school bij de nonnen gezeten, precies in het gebouw waar we nu zitten, waar nu Atelier van Peppen zit. We moesten met een kroontjespen schrijven, het werd er in geramd. Op de middelbare school schreef ik gewoon met een ballpoint. Toen ik geschiedenis studeerde in Leiden kocht ik mijn eerste vulpen bij van der Kreek, het was een ‘Diplomat’. Het kiezen voor een vulpen is het kiezen voor de minst gemakkelijke weg, dat zullen veel vulpen schrijvers herkennen. Het zegt iets over je persoonlijkheid, duidelijke keuzes maken met aandacht.

Als kind was ik al gefascineerd door geschiedenis. Mijn vader had die interesse ook, waardoor er genoeg boeken voor handen waren om mij in te kunnen verdiepen. De fascinatie is dat je ervan leert en wat men er niet van geleerd heeft, wat dan ook weer leerzaam is. Eigenlijk waren de meesten bij ons thuis geïnteresseerd in geschiedenis, maar ik had er met mijn vader een bijzondere band in. We spraken er vaak over en ondernamen er uitstapjes voor.

Van mijn vader heb ik de link van geschiedenis met politiek geleerd. Hij had een duidelijke mening over oude en hedendaagse politiek. Als mijn vader merkte dat mensen niet deugde liet hij dat op een felle manier blijken, hij kon dan behoorlijk tekeer gaan. Ik heb de felheid als ik onrecht zie ik ook, maar hou het binnen en probeer die energie om te zetten in daden.

Vanuit mijn kennis van de geschiedenis en de maatschappelijke ontwikkelingen in de jaren negentig, vond ik dat ik me actief moest inzetten voor verbetering. Ik ben niet iemand die aan de zijlijn staat en wilde er wat aan doen. Lijst Linsen paste het beste bij mij.

Ik vind het moeilijk te zeggen waar ik trots op ben, het gaat namelijk altijd om het samenwerken. Ik kan wel zeggen dat ik mijn bijdrage heb geleverd om dingen voor elkaar te krijgen, misschien mag ik daar trots op zijn.

Het gebruik van valse argumenten of verborgen agenda’s die uit de kast worden gehaald als de dreiging er is dat plannen mislukken kan me frustreren.

Ik wil graag tenminste nog een periode raadslid zijn, zodat ik wat voor de inwoners van Bergen op Zoom kan betekenen.’

Met het oog op de komende gemeenteraadsverkiezingen heeft Beweeg me alle mensen die zich verkiesbaar stellen uitgenodigd te vertellen wat hen beweegt actief te zijn in de Bergse politiek, deze keer Sander Siebelink (Lijst Linssen). 

Bent u ook actief in de Bergse politiek en wilt u meedoen aan dit unieke project? Meld u dan aan hier aan o.v.v. politiek.

 

Bestel deze foto

Sander Siebelinkadmin
027