Selin Karar

Weegschaal en boekje:”Liefde overwint alles”

‘Liefde is het doel, gelijkwaardigheid het middel’.

‘Ik wordt gedreven door gelijkwaardigheid, de weegschaal symboliseert dat. Ik ben ook een weegschaal. “Liefde overwint alles”, omdat ik geloof dat je op de wereld komt om lief te hebben. Liefde zit in alles, zonder liefde geen bestaansrecht. Liefde is het doel, gelijkwaardigheid het middel. Ik ben een persoon die afweegt, een bemiddelaar, behalve als het gaat om rechtvaardigheid. Ik bekijk het van alle kanten en overweeg. Op basis daarvan maak ik duidelijke keuzes waar ik volledig achter sta.

Ik was een jaar of zeven toen ik een commercial van Artsen Zonder Grenzen zag. Ik was onder de indruk van de ellende en oneerlijkheid die ik zag en er ging bij mij een knop om. Ik wist dat ik naar het andere eind van de wereld wilde om hongersnood en onrecht recht te zetten. Dat idee is in mij verankerd.

Ik ben de oudste van vier kinderen, een zusje en twee broertjes. Mijn ouders hebben me laten opgroeien met het idee dat niet iedereen met dezelfde kansen op de wereld komt. Ze wilden dat wij als kinderen ons hiervan bewust waren en onze kansen ten volle zouden benutten. Ze vonden ook dat we een bijdrage moesten leveren in het creëren en ondersteunen van kansen voor anderen. Delen!

Mijn ouders gaven ons mee dat we de wereld konden verbeteren en dat ook moesten doen. Ik wil dat ook en ik geloof dat ik dat kan. Je kunt grootse dingen willen veranderen door kleine zaken groots aan te pakken.

Ik ben een halve tweeling, dat betekent in mijn geval dat mijn tweelingbroer niet kon volgroeien in de baarmoeder en nooit geboren is. Ik ervaar hem (ik noemde hem Sem) als een deel van wie ik ben. Ik heb altijd het idee gehad iets te missen en vul die leegte aan met liefde en zorg voor anderen.

Ik ben mijn studerende leven begonnen met de opleiding docente maatschappijleer. Voor mijn opleiding reisde ik af naar Ghana en Kirgizië, waar ik als vrijwilligster werkte. Daarna heb ik de master conflictanalyse en oplossing behaald. Nu werk ik als coördinator en docente bij een taalschool inburgering aan volwassen statushouders.

Ik ben altijd internationaal georiënteerd geweest. Voor mijn master zat ik in Istanbul. Toen ik terugkwam in Bergen op Zoom merkte ik dat ik mijn stad gemist had en vroeg ik mezelf af waarom ik me nooit politiek voor mijn stad had ingezet.

Ik ging internationaal omdat ik het groots wilde aanpakken, maar realiseerde me dat het grootse impact zit in klein beginnen, daarom wil ik me lokaal inzetten.

Ik ben trots op Bergen op Zoom, mijn stad. Ik voel me hier veilig en thuis.

Ik denk dat ik het moeilijk ga vinden om water bij de wijn te doen ter wille van het bereiken van doelen. Ik denk dat ik met mezelf zal moeten bemiddelen om het te kunnen rechtvaardigen. Ik neem me vooral voor mijn eigen grenzen te bewaken. Ondanks dat ik het misschien moeilijk ga vinden, vind ik wel dat ik mijn verantwoordelijkheid moet nemen en open moet staan voor de argumenten van een ander. Dat is politiek en daarmee kun je wat bereiken voor de burgers van Bergen op Zoom.

Ik wil jongeren mobiliseren in de richting van duurzaamheid, ze bewust maken van milieuvraagstukken, dat ze er iets mee gaan doen. Het is mijn streven de mensen die het idee hebben niet gehoord te worden wel te horen en samen met en voor hen problemen op te lossen.

Met het oog op de komende gemeenteraadsverkiezingen heeft Beweeg me alle mensen die zich verkiesbaar stellen uitgenodigd te vertellen wat hen beweegt actief te zijn in de Bergse politiek, deze keer Selin Karar (Groen Links). 

Bent u ook actief in de Bergse politiek en wilt u meedoen aan dit unieke project? Meld u dan aan hier aan o.v.v. politiek.

 

Bestel deze foto

Selin Kararadmin
025