Souhail Soutou

Harde schijf

‘De houvast, kracht en koers te om verder te gaan’.

‘Op deze harde schijf staan afbeeldingen en documenten van projecten voor burgers die ik heb gedaan en nog wil gaan doen, in Nederland en Marokko. Het staat vol met fijne, maar ook moeilijke herinneringen. Het is letterlijk mijn geheugen, het geeft mij de houvast, kracht en koers te om verder te gaan.

 
Ik ben in 1993 naar Nederland gekomen om kinderpsychologie te studeren in Rotterdam. In 1996 ben ik in Bergen op Zoom komen wonen. Ik zag een kloof tussen burgers en hun wijk, ik miste de verbinding van de burgers met hun wijk. We hebben niet veel nodig om die kloof kleiner te maken. We hebben slechts tijd en geduld nodig om elkaar te accepteren. Het is mijn droom dat de buren mijn droom begrijpen en zij op hun beurt weer de droom van hun buren begrijpen. Ik voel me betrokken bij deze cultuur, omdat ik eraan deelneem, ik voel me veilig, prettig en welkom in Bergen op Zoom. Het moet opgepakt worden voor een volgende generatie. Ik zie mijn betrokkenheid als een overdracht. Ik zou er een start voor kunnen zijn, het begint immers altijd bij jezelf. Ik denk dat de angst voor vooroordelen ons ervan weerhoudt om met elkaar in contact te komen. We willen vaak hetzelfde zeggen, maar brengen het anders.
 
Ik ben altijd al actief geweest, het zit ook in mijn bloed. Ik ben liberaal opgevoed en mijn vader is drie keer wethouder geweest in Marokko. Ik ben grootgebracht met het idee dat je eigen mening telt. Je mag een visie hebben, maar hou je medemens in het vizier, blijf in contact. Bewaar de rust, want vanuit de hoedanigheid kun je breder denken.
 
Ik ben er trots op dat ik, ondanks spanningen op wereldniveau, steeds meer lokale betrokkenheid zie.
 
Het kan me irriteren dat men in de politiek vastloopt op oude dossiers, wat nieuwelingen kan tegenwerken. Het oud zeer haalt de kwaliteit weg.
 
Mijn ambitie is doorgaan en in de raad komen. Ik wil niet wethouder worden, ik ken hierin mijn grenzen en ben in de raad beter op mijn plaats. Aanhoren, bekijken, analyseren en bespreken’.
 
Met het oog op de komende gemeenteraadsverkiezingen heeft Beweeg me alle mensen die zich verkiesbaar stellen uitgenodigd te vertellen wat hen beweegt actief te zijn in de Bergse politiek, deze keer Souhail Soutou (GBWP). 
Bent u ook actief in de Bergse politiek en wilt u meedoen aan dit unieke project? Meld u dan aan hier aan o.v.v. politiek.
 

Bestel deze foto

Souhail Soutouadmin
015