Stefaan Verheugt

Rolstoel

‘Behoeftes en mogelijkheden’.

 
 

‘Heel veel mensen die iets niet kunnen in de maatschappij, kunnen het wel met een hulpmiddel, de rolstoel staat hiervoor symbool. Hoe kunnen we het voor iedereen zo goed mogelijk doen?
 
Ik heb een zorghart, ik heb altijd in de zorg gewerkt, waardoor ik veel meer in aanraking kom met behoeftes en mogelijkheden. Het is goed dat er voorzieningen zijn en dat mogen er zelfs wel meer worden.
Het zorgen en helpen zat er als kind al in. Mijn ouders gaven dit mee, mijn vader hielp door middel van klusjes doen voor anderen, mijn moeder werkte in de zorg en verleende veel mantelzorg. Zij gaven daarin het goede voorbeeld en brachten mij positiviteit, gezelligheid en het er voor elkaar zijn bij.
 
Geloof is belangrijk voor mij, met name de achterliggende boodschap die in bijbels verhalen zit, het moraal van het verhaal, daar geloof ik in. Mijn leven kan een ander leven zin maken.
Ik keek als kind (en nog) veel naar nieuws en praatprogramma’s, de onderwerpen wekte mijn interesse, waardoor ik als twaalfjarige ben gaan kijken bij de jeugdraad. Zo is het balletje gaan rollen. Ik denk dat ik op de juiste manier de wegen van mijn leven bewandel.
 
Ik ben er trots op dat ik niet praat over zaken waar ik geen verstand van heb, maar er wel over wil leren en al veel geleerd heb. Ik kan mensen helpen door te zorgen dat ze op de juiste plek komen met hun vragen. De drempel bij mij als volksvertegenwoordiger is lager dan bij het stadskantoor. Ik ben een entertainer met een boodschap.
 
Het kan me frustreren dat het soms allemaal wat lang duurt.
 
Mijn ambitie is het raadslidschap. Ik heb (nog) niet de bagage om wethouder te worden. Je moet weten wat je kan, maar ik zeg nooit nooit’.
 
Met het oog op de komende gemeenteraadsverkiezingen heeft Beweeg me alle mensen die zich verkiesbaar stellen uitgenodigd te vertellen wat hen beweegt actief te zijn in de Bergse politiek, deze keer Stefaan Verheugt (CDA). 
Bent u ook actief in de Bergse politiek en wilt u meedoen aan dit unieke project? Meld u dan aan hier aan o.v.v. politiek.
 

Bestel deze foto

Stefaan Verheugtadmin
043