Ton Linssen

Het Stadhuis

‘Ik worstel en kom boven’.

‘Ik woon sinds 1976 in Bergen op Zoom, ik heb altijd wel wat gehad met deze stad.Toen ik nog in Antwerpen woonde nam ik altijd de oude weg, zodat ik langs Bergen op Zoom kwam en dan wist ik dat ik hier ooit zou gaan wonen.

De omstandigheden die ervoor zorgde dat ik vanuit Antwerpen naar Bergen op Zoom kwam waren op zijn zachts gezegd ongunstig. Ik was alles kwijtgeraakt en moest helemaal opnieuw beginnen. Ondernemer en mannetjesputter als ik altijd geweest ben, ben ik naar de Sociale dienst gestapt. Niet om een uitkering te vragen, dat woord kwam in mijn vocabulaire niet voor, maar om ze een lening te vragen zodat ik weer opnieuw een bedrijf op kon starten. Ik vroeg om drieduizend gulden en dat werd me ook geleend. Het was uniek dat ze het deden, buiten de boekjes om handelde ze vanuit hun gevoel en vertrouwen. Die manier van werken sprak me aan en zo handel ik zelf ook. Ik gebruikte het geld om er weer boven op te komen en het lukte, binnen een jaar ging ik terug naar de Sociale Dienst met een doos koeken van Groffen en de drieduizend gulden om terug te betalen.

Ik groeide op in Den-Haag onder getekende omstandigheden. Hoewel ik er niet graag over praat heeft die periode mij wel gevormd en de passie gezaaid die ik vandaag de dag nog oogst. Ik heb altijd moeten knokken en kan wel zeggen dat “Ik worstel en kom boven” in mijn DNA zit. Al op jonge leeftijd heb ik geleerd keuzes te maken, misschien wel vanuit een soort straatjochie wat overleven moest, niet linksom dan wel rechtsom. Dat pakt niet altijd even goed uit natuurlijk, soms moet je dat accepteren, even de tijd voor jezelf nemen en erna weer vol voor gaan.

De laatste teleurstelling was wel heel groot en ik had dan ook beduidend meer tijd nodig om er weer uit op te krabbelen. Ik ga er weer helemaal voor, ook al heb ik geen idee hoe het gaat uitpakken. Dit keer mag de kiezer bepalen welk scenario voor mij is weggelegd en ik ben voorbereid op welke uitkomst dan ook.

Ik ben trots op de dingen die ik bereikt heb en dat is na elf jaar wethouder natuurlijk best wel wat. Ik ben altijd trouw gebleven aan mijn eigen methodes en inzichten. Ik ben blij dat ik mezelf en de burger nooit heb verloochend. Laagdrempelig, iedereen gelijk.

Bureaucratisch geneuzel, papiermassa, studies en geleuter frustreren me.

Het is mijn missie het hart van Bergen op Zoom weer gezond kloppend te maken. Wat mij betreft mag de passie en emotie terug in de politiek en het bestuur. Ik hoop dat ik dat aan kan zwengelen.’

Met het oog op de komende gemeenteraadsverkiezingen heeft Beweeg me alle mensen die zich verkiesbaar stellen uitgenodigd te vertellen wat hen beweegt actief te zijn in de Bergse politiek, deze keer Ton Linssen (Lijst Linssen). 

Bent u ook actief in de Bergse politiek en wilt u meedoen aan dit unieke project? Meld u dan aan hier aan o.v.v. politiek.

 

Bestel deze foto

Ton Linssenadmin
025