Ad Vermeulen

Ad Vermeulen

 

Zilverkleurige krab

 

‘ze blijven bij elkaar, maar kiezen toch hun eigen weg’.

 

‘Deze krab zegt mij veel, ik ben een Bergenaar en voel me verbonden met de krabben. Met de vastenavond brengt het veel plezier. Ik ben met name geobsedeerd door de poten van het dier. Ze kunnen meer dan wij denken. De krab kan zich ermee verplaatsen, eten vangen en zichzelf er mee verdedigen. Als er veel krabben bij elkaar zijn, blijven ze ook bij elkaar, maar kiezen ze toch hun eigen weg. Ik zie hierin een paralel met de gemeente Bergen op Zoom.

 

Ik ben sinds vorig jaar april actief in de lokale politiek door me in te lezen en in discussie te gaan. Ik ben door iemand geïntroduceerd mee te gaan naar een vergadering van de GBWP in juni. Het sprak me zo aan dat ik me meteen aansloot. Ik ontdekte dat het eigenlijk geen partij is, maar een familie, die mij warm ontving, begeleidde en waar ik meer mee deelde dan alleen politiek. Ik voelde me op mijn gemak en een volwaardig lid van deze familie.

 

Ik vind politiek te belangrijk om het aan anderen over te laten. Dat heeft te maken met de wereld waar ik vandaan kom. Ik kom uit de commerciële wereld waar de focus ligt op de klant en niet op de mens. In die commerciële wereld heb ik juist altijd de menselijke kant opgezocht.

 

Ik ben een nakomertje en heb drie zussen. We hebben altijd een hechte band gehad, waarschijnlijk omdat mijn ouders het niet altijd even goed met elkaar konden vinden. Mijn moeder had het zwaar en ik heb altijd de behoefte gehad haar te beschermen en te helpen. De noodzaak te willen helpen en op te willen komen voor degene die het nodig hebben is waarschijnlijk toen ontstaan. Het was de zorgzaamheid die een zoon nu eenmaal voor zijn moeder heeft. Later, als echtgenoot en vader, kon ik niet anders dan die zorg voortzetten, omdat zowel mijn vrouw als mijn kinderen een erfelijke ziekte bij zich dragen die regelmatig tot onrust en zorgen leidt. Dit brengt een enorme druk met zich mee, waardoor ik veel meer kijk naar de menselijke, in plaats van prestatiegerichtheid kijkt. Ambities veranderen en de nadruk ligt niet meer op carrière, maar op intermenselijke warmte. Als de gezondheid van je geliefden op het spel staat ga je meer relativeren en de werkelijke waarde en diepgang van het leven zien.

 

Ik heb de ervaring dat niet altijd iedereen de hulp krijgt die ze nodig hebben. Ik zag in de zorg wel de medische kennis, maar miste vaak de menselijke kant en empathie. Datzelfde zie ik ook in het gemeentelijk apparaat, wat mij betreft kan dat veel menselijker met een luisterend oor en tijd. Ik zie het als mijn taak meer menselijkheid in dat apparaat te krijgen.

 

Ik ben er trots op dat ik binnen de fractie het faciliteren van damestoiletten tijdens evenementen onder de aandacht heb gebracht. De GBWP heeft hier voor een motie ingediend, die is aangenomen. Vanaf 2019 kunnen ook de dames gebruik maken van openbare toiletten tijdens evenementen.

 

Het kan me frustreren als mensen zich niet goed voorbereiden en niet weten waar ze het over hebben. Het is een belangrijke taak die serieus genomen dient te worden.

 

Het is mijn ambitie in de raad te komen en de menselijke kant in de raad te brengen.’

 

 Met het oog op de komende gemeenteraadsverkiezingen heeft Beweeg me alle mensen die zich verkiesbaar stellen uitgenodigd te vertellen wat hen beweegt actief te zijn in de Bergse politiek, deze keer Ad Vermeulen (GBWP). 

Bestel deze foto

 

 

 

Ad Vermeulenadmin
027