Adrie van Gent

Rugzak

‘Ik help graag de last te verlichten’. 

 
‘Mijn opa’s hebben mij de interesse voor politiek bijgebracht. Met name mijn ene opa kon niet tegen onrecht en maakte er een punt van dat mensen moesten stemmen. Hij werd kwaad als mensen geen gebruik maakte van hun stemrecht. Van generatie op generatie werd dit overgedragen, dus ook mijn ouders waren politiek zeer betrokken. Er werd thuis veel gesproken, ik herinner me de gesprekken over de PvdA en Boer Koekoek. Als mijn opa’s het niet met elkaar eens waren kon het er wel vurig aan toen gaan, maar ze kwamen er op het eind van de avond altijd wel uit samen.
 
Toen ik achttien was en voor het eerst mocht gaan stemmen, was dat nog redelijk in een keurslijf. Mijn moeder wilde eigenlijk mee het stemhokje in om te controleren of ik wel het goede vakje zou aankruisen. Dat mocht natuurlijk niet en ze werd door de mensen van het stemlokaal uit het hokje getrokken.
 
Een jaar of twintig geleden kwam pas mijn eigen politieke voorkeur naar boven. Uit ongenoegen over de PvdA ben ik geswitched naar de SP. Van SP naar LPF, er gebeurde zoveel die tijd. De politieke onvrede groeide en bestaat vandaag de dag nog steeds bij mij.
 
Al jaren wilde ik me actief inzetten in de politiek, maar twijfelde aan mijn eigen kunnen en kon geen partij vinden waar ik honderd procent tevreden over was. Pas in Steunpunt Bergen op Zoom zag ik een partij die volledig mijn idealen naar voren bracht. Malvina Ansems zat bij de partij en inspireerde mij, ze nam geen blad voor haar mond en gaf me het vertrouwen het ook te kunnen. Het feit dat ik bij deze partij dingen kan doen waar ik achter sta maakt dat ik weer vertrouwen in mezelf heb. Ik kan me voor honderd procent inzetten en kan het ook af maken. Ik heb er veel vertrouwen in.
 
Ik heb een oudere broer die meervoudig gehandicapt is, hierdoor heb ik geleerd dat niet iedereen het zelf kan. Van daar uit is mijn drang ontstaan op te komen voor de zwakkeren, omdat ze het zelf simpelweg niet kunnen. Het is een vanzelfsprekendheid waar ik mee ben opgegroeid.
 
Iedereen heeft zijn eigen rugzak, ik help graag die last te verlichten door er wat uit te halen. Een probleem proberen op te lossen en de lasten delen.
 
Ik ben trots dat de partij vertrouwen in mij heeft en me op de lijst heeft gezet.
 
Het niet nakomen van beloftes zowel in politiek als in het dagelijks leven kan me enorm frustreren.
 
Het is natuurlijk mijn ambitie in de raad te komen. Ik hoop vanuit die rol nog meer te kunnen betekenen voor mensen die het nodig hebben.’
 
Met het oog op de komende gemeenteraadsverkiezingen heeft Beweeg me alle mensen die zich verkiesbaar stellen uitgenodigd te vertellen wat hen beweegt actief te zijn in de Bergse politiek, deze keer Adrie van Gent (Steunpunt Bergen op Zoom). 
Bent u ook actief in de Bergse politiek en wilt u meedoen aan dit unieke project? Meld u dan aan hier aan o.v.v. politiek.
 

Bestel deze foto

Adrie van Gentadmin
020