Anita Alleman

Anita Alleman

Roze quartz hart

‘Je lichaam weet alles’

‘Het hart is de symbool voor de liefde, roze quartz is bij uitstek de steen voor eigen liefde. Meerdere vriendinnen gaven mij een steen met de boodschap liever voor mezelf te zijn, ik was altijd te hard voor mezelf. Ik zie zelf ook dat ik liever voor mezelf mag zijn. In deze steen zitten ook Maria Magdalena stukjes. Maria Magdalena staat voor de zachte kant, ik mag ook wat zachter zijn voor mezelf.

Ik ben prestatiegericht opgevoed, je moest hard werken, zelfredzaam zijn en onfhankelijk. “Altijd maar je best doen” en “Het kan altijd beter” was de boodschap.
Ik werkte als verpleegkundige en werd in die hoedanigheid omringd door ziekte en vaak patienten die in hun ziekte gingen hangen erin berustten. Ik zat vast, kon het werk niet meer opbrengen en raakte in een burn-out. Ik wilde graag helpen, maar kon in het niet meer in de vorm van verpleging zoals die nu word toegepast.

In mijn familie heerst hart- en vaatziekte, waardoor een aantal familieleden al op vroege leeftijd overleden. Mijn familie omhelsde als het ware de ziekte als een lot wat niet veranderd kon worden, iets wat hen overkwam, zonder daar enige invloed op te hebben. Ik ben daar nooit in meegegaan. Ik denk dat je je eigen gezondheid kan beinvloeden door je levensstijl.

Ik zeg niet dat ze er bewust voor kozen om ziek te worden en er zo in te staan, maar ik heb er wel bewust voor gekozen mijn lot niet zomaar, zondermeer te aanvaarden.

Ik ben er honder procent van overtuigd dat jouw lichaam alles weet, dus onbewust kun je weten wat je lichaam nodig heeft. Als je naar angst luistert in plaats van naar je lijf, breek je jezelf af. Luisteren naar mezelf, daar helpt deze steen me bij.

Anita Allemanadmin
029