Betsy de Kock

Laser kristal met een Kiwi (Nieuw-Zeeland)

‘Verwondering die een kind kan hebben is bij mij nooit verloren gegaan’.

 
‘Ik heb iets met glas, dat had ik als kind al. Mijn fascinatie voor glas begon toen een glasblazer op de lagere school een demonstratie kwam geven. Ik vond het magisch. Glas is transparant, doorzichtig en op meerdere kanten te bekijken. Het is tijdloos, spreekt iedereen wel aan en is daardoor altijd wel op zijn plek. Het verwondert, de verwondering die een kind kan hebben is bij mij nooit verloren gegaan.

De Kiwi, die op innovatieve manier in het glas is gemaakt staat voor Nieuw-Zeeland, wat weer staat voor het andere eind van de wereld. Ik ben ooit in Nieuw-Zeeland geweest, toen ik bij aankomst naar huis belde om aan te geven dat alles goed was gegaan, voelde thuis zo dichtbij. Bijzonder dat we door moderne communicatie, ondanks een enorme afstand toch zo nader kunnen zijn. Communicatie is erg belangrijk voor mij, ik breng graag een boodschap over, daar zit mijn talent.
 
Mijn vader schreef liedjes met een boodschap, de refreinen konden we samen zingen, het verbond. Het idee samen iets moois te maken gaf mij een kick. Mijn vader was van lief en leed, hij stond er op het moment dat mensen iets nodig hadden. 
De kracht van het samen zijn, samen doen staat hoog in het vaandel bij mijn familie. We woonden allemaal dichtbij elkaar, dat heeft mij gevormd. Mijn maatschappelijke engagement is ontsproten uit die familiaire betrokkenheid. Er is altijd een vangnet, dat wil ik zijn. Mijn vader droeg bij op zijn manier, door zijn liedjes en actief te zijn in het verenigingsleven. Ik zet me ook in voor (sport)verenigingen, maar voelde toch de behoefte de lat wat hoger te leggen. Hoe kan ik er meer uithalen? Bij een vereniging loop je tegen grenzen aan waarbij je de overheid nodig hebt. Door in de lokale overheid actief te zijn kan ik meer.
 
Ik ben er trots op dat ik de sprong in het diepe heb gemaakt en mezelf de kans heb gegeven te groeien en de weg te vinden in de politiek.
 
Het kan frustrerend zijn dat het verleden je soms bij in de kuiten bijt. Je loopt soms tegen zaken aan die gebeurd zijn, waar je mee moet omgaan. Een uitdaging, maar soms ook frustrerend.
 
Mijn ambitie is na mijn eerste periode natuurlijk een tweede periode in te gaan en nog meer te leren en focussen op onderwerpen waar mijn talenten het beste uitkomen. Ik ben er niet voor even, ik ben er voor de lange duur. Ik streef ernaar mijn boodschap door middel van goede communicatie nog duidelijker te maken’.
 
Met het oog op de komende gemeenteraadsverkiezingen heeft Beweeg me alle mensen die zich verkiesbaar stellen uitgenodigd te vertellen wat hen beweegt actief te zijn in de Bergse politiek, deze keer Betsy de Kock (GBWP). 
Bent u ook actief in de Bergse politiek en wilt u meedoen aan dit unieke project? Meld u dan aan hier aan o.v.v. politiek.

Bestel deze foto

Betsy de Kockadmin
016