Beweeg me start crowdfunding campagne

Waarom Beweeg me Politiek?

Doneer

Als kunstenaar kijk ik naar ontwikkelingen in de samenleving. Ik zie dat de mogelijkheid te stemmen, met name lokaal (te) weinig benut wordt. Met ‘Beweeg me Politiek’ hoop ik het beeld van de politici persoonlijker te maken, door hen te vragen wat hen beweegt zich in te zetten voor die lokale politiek.

Waar komt het vandaan? Waar gaat hun hart sneller van kloppen? Wat beweegt hen?

Politici vertellen vaak wat zij denken wat de bevolking wil horen, Ik wil onafhankelijk zijn, ben niet geïnteresseerd in partijprogramma’s, wel in de mens en zijn/haar persoonlijke motivatie.

Niet gehinderd door partijkleur, of aannames krijgt elke politicus de gelegenheid de menselijke kant van zijn/haar overwegingen te delen, waardoor politici een gezicht en persoonlijkheid krijgen. Naast het vastleggen van een stukje geschiedenis, hoop ik dat de burger zich meer betrokken zal gaan voelen bij de lokale politiek.

De tentoonstelling

De portretten met verhalen (naar verwachting 200) worden online getoond op de website van Beweeg me, kijkopbergenopzoom, Facebook en Instagram. Alle foto’s worden een week voor de verkiezingen tentoongesteld op de Grote Markt in Bergen op Zoom. Op donderdag 15 maart organiseer ik onder de noemer Beweeg me Politiek een ‘verkiezingsmarkt’, het idee is dat de betrokken politici aanwezig zijn bij hun portret om hun persoonlijke verhaal toe te lichten aan de bezoekers en met hen in gesprek te gaan.

Om dit project te realiseren heb ik jouw hulp nodig.

Met voldoende donaties kunnen vooral de drukkosten voor de openlucht tentoonstelling op de Grote Markt in Bergen op Zoom worden gedekt.

Tegenprestaties Doneer

Vind jij ook dat dit project moet doorgaan en de tentoonstelling er moet komen? Wordt vermeld als donateur bij de ingang van de tentoonstelling, ontvang een afdruk van je eigen ‘Beweeg me’-portret of kies voor een portretten-serie fotoshoot. Kijk naar mijn tegenprestaties en bestel. Je wordt dan sowieso uitgenodigd voor de verkiezingsmarkt en opening van de tentoonstelling op 14 maart 2018.

Annemarieke van Peppen

Over Annemarieke van Peppen en Beweeg me

Hans-Jorg van Broekhoven schreef: ‘Annemarieke van Peppen is geschiedenis aan het schrijven. Of beter gezegd, de geschiedenis van een generatie Bergenaren aan het schrijven. En aan het vastleggen, met foto’s waarop die Bergenaren te zien zijn met één voorwerp dat voor hen van grote betekenis is. Ze wil met dit kunstproject vijf jaar lang zo veel mogelijk verhalen en bijbehorende beeltenissen verzamelen. Statieportretten anno nu eigenlijk, met een persoonlijke beschrijving van de persoon op de foto en de achtergrond van het bijzondere object dat ze tonen’.

Op dit moment heeft het ‘Beweeg Me’ project zich tijdelijk toegespitst op de lokale politiek. Met de verkiezingen voor de deur heeft Annemarieke alle kandidaten van alle partijen uitgenodigd om zich te laten portretteren. “Ik wil daarbij geen politieke kleur of statements vastleggen”, vertelt ze. “Juist niet! Ook hier gaat het om de mens achter de politicus.” Dat maakt haar groeiende archief zo mooi. De Bergenaren worden hier puur en zo ongefilterd mogelijk vastgelegd. Omdat ze zo juist op hun mooist zijn’.

Doneer Beweeg me start crowdfunding campagneadmin
02