Carlo van den Aarsen

Skateboard.

‘Met samen werken kun je dingen bereiken’.

 
‘Skateboarden emancipeert. 

Ik ben opgegroeid in Halsteren, we hadden destijds geen skatepark. Met vrienden creëerde we baantjes van alles wat bruikbaar was. Als het er niet was gingen we het zelf regelen. Later hebben we samen met Ad van de Vrede een skatepark in Halsteren gerealiseerd, ik was toen jaar of 15. Skateboarden doe je vooral samen, van elkaar leren, samen schanzen, ramps en kikkers maken. Als het lukte en werkte gaf dat energie om nog meer te maken en zoeken naar nieuwe plekken en mogelijkheden. Je hebt er creativiteit voor nodig.
Skateboarden heeft me geleerd dat je met samenwerken dingen kan bereiken.
 
Ik geloof in de kracht van mensen. Ik heb van mijn ouders meegekregen dat je tevreden kan zijn met wat je hebt. Mijn vader zei vaak: “Een dure auto moet ook gewoon wachten voor het stoplicht”. Daarnaast brachten ze me bij niet met de meute mee te gaan, denk zelf en wees kritisch. Mijn ouders hadden het prima en waren daar tevreden mee, maar zagen wel wanneer anderen het moeilijk hadden. Solidariteit staat hoog in hun en in mijn vaandel.
 
Tijdens de geschiedenisles op het Moller behandelde mijn geschiedenisleraar Jacques Bakx de Russische geschiedenis, hij kon er heel gepassioneerd over vertellen. Niet per se het communisme, maar de mobiliteitskracht tijdens de Russische Revolutie om de levensomstandigheden te verbeteren, daar zag ik herkenning in. Ik was boos op de ongelijkheid in de maatschappij, zij waren destijds ook boos, maar zette die woede om in constructieve actie. Het inspireerde mij om ook mijn boosheid te converteren naar hoop en actie.
Ik zag een alternatief voor de steeds grotere ongelijkheid in de wereld. Toen was ik nog naief, ik ben me er steeds meer in gaan verdiepen. Na even cultureel maatschappelijke vorming gestudeerd te hebben (ik wilde sociaal werker worden), ben ik politicologie gaan studeren. Ik kwam in aanraking met de grote werken van o.a. Marx, Lenin en Chonsky, het heeft me geïnspireerd. Ik vond mezelf een socialist, wat mij betreft is een socialist iemand die de theorie in praktijk wil brengen door onderzoekend te zijn, met mensen in gesprek te gaan en samen het probleem aan te pakken. Voor mij was het dus een logische stap me aan te sluiten bij een socialistische partij en in actie te komen.
 
Ik ben trots op de manifestatie ‘Vluchtelingen Welkom’, die ik met een groep vrienden (VESTA) heb georganiseerd. Het ‘samen’ zorgde ook hier weer voor het neer kunnen zetten van iets belangrijks.
 
De onwetendheid van mensen, het gebrek aan zelf denken, het klakkeloos overnemen van feiten die geen feiten zijn, kan me frustreren.
 
Het is mijn ambitie de komende vier jaar spreekbuis voor mensen te kunnen zijn in de raad, het liefst met zoveel mogelijk mensen van mijn partij’.
 
 
Met het oog op de komende gemeenteraadsverkiezingen heeft Beweeg me alle mensen die zich verkiesbaar stellen uitgenodigd te vertellen wat hen beweegt actief te zijn in de Bergse politiek, deze keer Carlo van den Aarsen (SP). 
Bent u ook actief in de Bergse politiek en wilt u meedoen aan dit unieke project? Meld u dan aan hier aan o.v.v. politiek.
 

Bestel deze foto

Carlo van den Aarsenadmin
014