Jessy van Hooydonck

Muziekdoosje

‘Ik wil aanzwengelen’.

‘Muziek is mijn lust en mijn leven, ik heb conservatorium gedaan, zang en piano. Als kind was het mijn droom elke avond op de bühne te staan, maar toen in negentien jaar was kwam ik erachter dat het professionele muziekleven hard is. In de hobby-matige kant van de muziek zag ik meer plezier en verbinding. Ik wilde die verbinding op mensenlijk vlak uitbreiden en ben de opleiding Cultureel Maatschappelijke Vorming gaan doen. Vanuit mijn opleiding kwam ik terecht in het jongerenwerk en daar werk ik nog nog, al twaalf jaar, bij WIJ ZIJN Traverse Groep.

In mijn beroep zie ik continue mensen in beweging met plannen en ideeën, ik kan daar vanuit mijn werk veel in betekenen, maar niet alles. Veel ondersteuning voor plannen moeten toch vanuit de gemeente gedaan worden. Het sociale gedeelte kan ik doen vanuit mijn werk, het bestuurlijke wil ik in de politiek doen. Ik wil die twee wel strikt gescheiden houden door niet te kiezen voor de commissie mens en maatschappij. Dat wil niet zeggen dat ik daar geen mening over heb, heb zelfs expertise en zal er dus wel over meepraten en adviseren, maar niet beslissen.

Ik kom uit een sociaal gezin waar iedereen welkom was en is. Mijn opa was burgemeester van Kalmthout, hij is een voorbeeld voor me geweest. Hij is vijftien jaar burgemeester geweest, krijg dat maar eens voor elkaar. Hij was een geliefd man, stond voor iedereen klaar, vaak ten koste van hemzelf. Dat herken ik ook in mijzelf. Mijn andere opa was actief in de Steenbergse politiek. Ik heb hiermee twee politieke rolmodellen.

Ik had nooit het idee de politiek in te gaan, dacht dat het voor mij niet was weg gelegd. Toen ik in 2011 door de GBWP gevraagd werd me aan te sluiten bij de partij heb ik me eerst georiënteerd en onderzoek gedaan naar de ideeën van de partij en haar club mensen. In mijn overwegingen moest ik natuurlijk vaak aan mijn opa’s denken, hun nalatenschap gaf me het extra zetje om de politiek in te gaan. Ik weet wel zeker dat ze heel trots op me zouden zijn. In mijn zeven jaar politiek hebben mijn opa’s me geïnspireerd de menselijke kant op te zoeken, het verhaal erachter. Het is die menselijke kant die ervoor zorgt dat ik de ander beter kan begrijpen en daarmee beter hun belangen kan vertegenwoordigen.

Ik ben trots op het feit dat ik onderdeel ben van een groep die er samen voor gaat. Niet zomaar een partij die samenhangt van los zand. Wij zijn meer een verzameling moleculen die zich om elkaar heen bewegen, elkaar aanvullen en versterken en als een bol samenkomen.

De hardheid kan me frustreren, mensen kunnen elkaar zo bekritiseren op de persoon af. Je hoeft het niet met elkaar eens te zijn om elkaar in je waarde te kunnen laten.

Mijn belangrijkste motivatie, in mijn werk en in de politiek, is er te zijn voor mensen in de gemeente Bergen op Zoom. Ik wil met de inwoners kunnen blijven praten, daarom ga ik ook voor lokaal, en hun verhalen en wensen vertalen naar de politiek.
Ik wil ook aanzwengelen, muziek in de politiek brengen. Losse noten, maataanduidingen en sleutels vormen samen dat ene muziekstuk, zoals een gemeente gevormd wordt door haar mensen, het bestuur en haar omgeving.’

Met het oog op de komende gemeenteraadsverkiezingen heeft Beweeg me alle mensen die zich verkiesbaar stellen uitgenodigd te vertellen wat hen beweegt actief te zijn in de Bergse politiek, deze keer Jessy van Hooydonck (GBWP). 

Bent u ook actief in de Bergse politiek en wilt u meedoen aan dit unieke project? Meld u dan aan hier aan o.v.v. politiek.

 

Bestel deze foto

Jessy van Hooydonckadmin
022