John Oostdijk

Portemonnaie

‘Ik ben ervaringsdeskundige, het komt goed’. 

 
‘In 2016 werd ik arbeidsongeschikt verklaard. Ik werd al ziek in 2011, astma klasse 2 in een agressieve vorm en 9 stents in mijn rechterbeen. Deze stents zijn een soort balonnetjes om mijn aders open te houden.
Toen ik ziek werd raakte ik overuren en toeslagen kwijt, ik kon niet meer in ploegen werken. In 2013 werd ik ontslagen, ik leverde weer in op mijn inkomen.
 
Ons belastingsysteem zorgt ervoor dat als je afgekeurd wordt, je dubbel geraakt wordt. Ik moest op allerlei gebieden steeds meer inleveren, waardoor ik van heel weinig moest rondkomen, financiële problemen waren het gevolg. Het frustreerde me enorm, ik had jaren gewerkt, alles netjes betaald, er overkomt je iets en het woord ‘leven’ kun je nog nauwelijks toepassen.
 
Ik ben ervaringsdeskundige geworden in hoe ik zaken moet regelen en waar adviezen en ondersteuning kan halen. Deze kennis ben ik gaan delen om andere mensen te kunnen helpen. In het begin viel het me zwaar niet meer deel te kunnen nemen aan de werkende maatschappij. Toen ik mensen begon te helpen ging er een wereld voor me open. Ik kon dan weliswaar niet meer bijdragen aan de werkende maatschappij, maar wel aan de sociale. Het mes sneed aan twee kanten, door mensen te helpen hielp ik mezelf er boven op.
 
Ik kom uit een hardwerkende familie, als je op een eerlijke manier hard werkt voor je centen kun je best ver komen. Werken, met name bezig zijn en nuttig zijn is mijn drijfveer.
 
Ik ben sinds 2015 actief bij Steunpunt Bergen op Zoom. Ik ben eigenlijk hetzelfde blijven doen als ik al deed, als ervaringsdeskundige mijn kennis inzetten. er zijn alleen wat bestuurlijke en organisatorische taken bij gekomen.
 
Ik ben trots op mijn idee om van de ‘Ster van Lepelstraat’ een officiële truckersparking te maken. Het complete plan hebben we opgesteld, uitgewerkt en naar de wethouder gestuurd.
 
Onbegrip voor mensen die buiten de boot vallen, waardoor ze onvoldoende steun krijgen frustreert me.
 
Het is mijn ambitie te zorgen voor de minderbedeelden, dat zij het beter krijgen in de maatschappij. Het liefst met een aardige vertegenwoordiging in de raad komen, zodat we draagkracht hebben om die verbeteringen te realiseren. Laat het voor iedereen leefbaar zijn.’
 
Met het oog op de komende gemeenteraadsverkiezingen heeft Beweeg me alle mensen die zich verkiesbaar stellen uitgenodigd te vertellen wat hen beweegt actief te zijn in de Bergse politiek, deze keer John Oostdijk (Steunpunt Bergen op Zoom). 
Bent u ook actief in de Bergse politiek en wilt u meedoen aan dit unieke project? Meld u dan aan hier aan o.v.v. politiek.
 

Bestel deze foto

John Oostdijkadmin
021