Kama Willems

What-the-Fuck-ring

‘De mooie herinneringen koesteren’

‘Dit was de ketting die ik van mijn vader heb gekregen, ik denk dat het een van de eerste cadeautjes is die ik van hem kreeg. Hij heeft het bij Swarovski gekocht, toen mijn ouders een reisje naar Oostenrijk hadden gemaakt.

Mijn vader was een lange periode ziek en zijn dood die daarop volgde bracht veel verdriet en droevige momenten. Er kwam een moment dat ik bang was dat ik de fijne, mooie momenten met hem zou vergeten. Dat was het moment dat ik van de ketting een ring heb laten maken.

Mijn vader en ik hadden zoveel gemeen, dezelfde grappen, zelfde gedachten, we stonden in veel dingen hetzelfde in het leven. Er waren momenten dat we qua karakter zoveel op elkaar leken dat zelfs mijn moeder zei:”Als ik niet beter had geweten, zou ik denken dat je zijn biologische kind bent”.

Een van de dingen waar we samen lol in hadden was het opsteken van onze middelvinger. Niet om mensen te kwetsen, maar om de belachelijkheid van situaties of van elkaar te benadrukken. We staken onze middelvinger nooit op naar andere mensen, alleen naar dingen en omstandigheden.

Ik denk niet dat mijn moeder en zus het onderonsje tussen mijn vader en ik konden begrijpen, maar wij tweetjes snapten het, dat voelde fijn. Hij zag me en ik voelde me verbonden met hem.

Ik was zeventien toen mijn vader in mijn leven kwam en we hadden meteen een klik. In die tijd was mijn moeder single en veel mannen toonden interesse in haar. Ik vond geen van hen goed genoeg voor haar, maar hij wel, bij hem voelde het goed. Hij was zorgzaam en ik zag meteen dat hij eerlijk en oprecht was. Hij was zichzelf, niet fake, daarom vertrouwde ik hem, dat bleek in de jaren die volgde ook terecht te zijn.

Acht mei dit jaar is hij overleden. Ik begrijp het verdriet van moeder en mijn zus, dat voel ik ook. Ik mis hem nog iedere dag en ben elke dag verdrietig. Toch wil ik met mijn What-the-Fuck-ring laten zien dat we de mooie herinneringen moeten koesteren, zo was hij, zo zou hij het gewild hebben. Ik wil niet voor hem spreken, toch weet ik zeker dat het zo is’.

Kama Willemsadmin
029