Maarten van ’t Hof

Foto van Daila Lama op iPad.

‘Anders kijken, out of the box’.

 
‘Mijn vader was vrijwillig brandweercommandant in Barendrecht, toen ik 18 was ben ik zijn voetsporen getreden. Hulpverlenen rol je in, maar wordt een levensfilosofie. Je komt in aanraking met de betrekkelijkheid van het leven (geluk en pech), het heeft me meer empathisch gemaakt.

 
In 1979 programmeerde ik al op mijn eerste apple-computer, heb ook mensen van apple mogen ontmoeten. De slogan die ze bezigen ‘Think Different’, past bij mij. Anders kijken, out of the box. Ik voel me ook verwant met de levensfilosofie van de Dalai Lama en zijn manier van tegen het leven aankijken. Problemen los je op door anders te denken. Het oplossen van problemen en creatief zijn voer ik ook door in mijn werk als programmeur. Wil je een probleem oplossen, dan moet je eerst de structuur vinden.
 
Toen ik vanwege mijn leeftijd stopte bij de brandweer, wilde ik me maatschappelijk blijven profileren, helpen, er zijn voor mensen. Bij de brandweer help je mensen een op een, vaak heel persoonlijk op mini-microniveau. Na de brandweer wilde ik mijn maatschappelijk inzichten op een hoger, groter niveau uitvoeren. Ik koos voor de politieke weg om zo in een keer meer mensen te kunnen bereiken. Ik denk dat ik met mijn probleemoplossende capaciteiten grotere zaken kan overzien. Ik heb dit geleerd in de loop van de tijd, ervaring en grijze haren. Ik ben ervan overtuigd dat de raad de plek is waar wat te bereiken, te bewerkstelligen is.
 
Respect en verantwoordelijkheid, voor jezelf, maar ook voor anderen is wel iets wat ik van mijn ouders heb meegekregen. Mijn vader was een vrij denker, de apple-slogan bestond toen nog niet, maar had binnen zijn tijdsgeest op hem van toepassing kunnen zijn. Veel levenslessen en -visie heb ik vooral van mijn vader en opa meegekregen: compassie, integriteit, vrijdenken, verantwoordelijkheisgevoel, werk-ethos en levensgenieten.
 
Ik ben trots op het proces binnenstad, het aanzetten en initiëren van het raadsvoorstel ‘Aanpak Binnenstad’.
 
Het kan me frustreren wanneer mensen soms de stukken niet, of niet goed lezen en daardoor het debat niet over de inhoud, maar over kreten gaat.
 
Het is mijn ambitie de komende vier jaar de juiste beslissingen te nemen voor Bergen op Zoom en mooie dingen te kunnen doen. Daarnaast wil ik archeologie nog meer op de kaart zetten’.
 
 
Met het oog op de komende gemeenteraadsverkiezingen heeft Beweeg me alle mensen die zich verkiesbaar stellen uitgenodigd te vertellen wat hen beweegt actief te zijn in de Bergse politiek, deze keer Maarten van ’t Hof (VVD). 
Bent u ook actief in de Bergse politiek en wilt u meedoen aan dit unieke project? Meld u dan aan hier aan o.v.v. politiek.
 

Bestel deze foto

Maarten van 't Hofadmin
015