Maikel de Bekker

Talking Stick (Seak first to understand, then to be understood).

‘Wijzer en functioneler’.

‘Probeer eerst een ander te begrijpen voor je zelf begrepen wil worden. Heel vaak luisteren mensen niet naar elkaar, waardoor ze elkaar niet begrijpen. Ik probeer mijn best te doen wel te luisteren en de ander te begrijpen. Ik heb dat wel moeten leren en heb dat gedaan op de cursus:’Seven habbits of higly effective people’. Ik deed de cursus toen ik een jaar of 27 was, nog te jong om goed te kunnen luisteren, maar wel gedreven iets te willen bereiken. Ik wilde mijn zwakte omzetten om beter te kunnen worden.

Ik ben altijd nieuwsgierig en leergierig geweest, tijdens mijn puberteit kwam dat er alleen niet zo uit. Pas rond  mijn vijfentwintigste heb ik de keuze gemaakt mijn capaciteiten te benutten en mezelf te ontwikkelen op innerlijk en theoretisch gebied. Half goed was niet goed genoeg meer voor mij.

De talking stick heeft me geleerd win-win situaties te creëren en benutten. Je begrijpt jezelf en de ander beter waardoor je nader tot elkaar kan komen en samen tot een oplossing komt. Wijzer en functioneler.

Door mijn persoonlijke ontwikkeling had ik meer oog voor maatschappelijke gebeurtenissen. Ik zag dat ik talenten die ik nooit eerder gebruikt had nu kon gaan benutten. Ik heb vijf jaar meegeholpen aan de Roparun, waarvan het laatste jaar als teamcaptain en heb twee keer de Color your life run mede-georganiseerd.

Toen de Roparun stopte had ik wat tijd over, wat samenliep met een aantal ontwikkelingen in mijn wijk. Ik kwam Meino Dam tegen en raakte met hem in gesprek over politiek, hij zag in mij een goed duolid. Ik was het met hem eens en pakte de handschoen op.

Mijn vader deed en doet veel vrijwilligerswerk, in dat opzicht is hij een voorbeeld voor mij. Hoewel ik er als puber niet altijd open voor stond, hebben mijn ouders me altijd gestimuleerd me te blijven ontwikkelen, dat wil ik mijn dochtertje ook meegeven. Hoeden van en leren stopt nooit. Natuurlijk heb ik waardes als respect, voor elkaar zorgen en eerlijk zijn meegekregen. Voor mij is dat zo vanzelfsprekend dat het bijna te saai is om te benoemen.

Ik ben trots op het mede organiseren van de Color your life run. Los van het tafereel was de opkomst, de blije gezichten, het samengevoel iets om nog steeds blij van te worden. Met een opkomst van 2100 en 1900 man iets om trots op te zijn.

Luisteren blijft een handicap, ook in de raadzaal, dat kan me frustreren. Hierdoor ontstaat onbegrip en misverstand, wat veel tijd opslurpt. Met elkaar in debat gaan is heel goed, maar wel de argumenten van de ander horen en terwijl je luistert je mond dicht houden.

Het is mijn ambitie raadslid te worden. Ik kijk er naar uit zaken voor elkaar te krijgen en veel te leren. Mezelf ontwikkelen tot een eerlijke volksvertegenwoordiger met kennis van zaken die er toe doet.

 

Met het oog op de komende gemeenteraadsverkiezingen heeft Beweeg me alle mensen die zich verkiesbaar stellen uitgenodigd te vertellen wat hen beweegt actief te zijn in de Bergse politiek, deze keer Maikel de Bekker (Lijst Linssen). 

Bent u ook actief in de Bergse politiek en wilt u meedoen aan dit unieke project? Meld u dan aan  hier aan o.v.v. politiek.

 

Bestel deze foto
Maikel de Bekkeradmin
029