Max Majorana

Linguine (pasta)

‘Je bent wat je eet’. 

 
‘Ik heb een paar passies, kunst, cultuur, muziek en eten. Dat laatste heeft waarschijnlijk te maken met mijn Italiaanse wortels.
Ik ben door mijn vader opgevoed, hij was Italiaan. Eten was vanzelfsprekend heel belangrijk. Het staat aan de basis van het leven. Je moet je voeden met goed voedsel, het is een sociale bezigheid en ik heb ook het idee dat je door wat je consumeert je politieke kleur bekent. Je bent wat je eet.
Door bewust te kiezen wat je eet, kun je dagelijks je stem uitbrengen. Kies je de goede producten, dan zorg je goed voor jezelf en dus ook goed voor de wereld.
 
Met (goed) eten combineer je het nuttige met veel aangenamen. Bij een goede maaltijd hoort een goed gesprek, een glas wijn, muziek, samen zijn, gezelligheid, delen, eten verbindt. Als bewuste eter ben ik ook Bourgondiër, die twee kunnen heel goed samen gaan. Eten is belangrijk, je moet er vooral van genieten en respect hebben voor de maaltijd en het samen zijn. Anno 2018 moeten we daar zeker ook bewuster mee omgaan.
 
Toen ik klaar was met studeren kwam ik terug naar Bergen op Zoom en in diezelfde periode ging mijn vader emigreren. Ik ging samen met mijn goede vriend Ruud in het ouderlijk huis wonen. Omdat ik heel erg van koken hou ben ik als een soort eerbetoon aan mijn vader serieuzer gaan koken. Italianen zijn heel puriteins als het op eten aankomt, ik nam die puriteinsheid over en daar horen goede producten bij. Pak hoogstens vijf ingrediënten van de beste kwaliteit en doe er zo min mogelijk mee.
 
Ik woonde met Ruud die al zeer milieubewust was. Hij heeft me geïnspireerd. De combinatie van zijn inspiratie en de zoektocht naar goede producten leidde er toe dat ik mijn gedrag aanpaste en milieubewuster werd. Ik ging de lol ervan inzien hoe ik zelf een bijdrage kon leveren. In die periode werd ik ook lid van Groen Links. Het was voor mij een morele verplichting. Ook al was ik passief lid, ik ondersteunde de idealen van Groen Links door de partijkas te spekken.
 
Een aantal maanden geleden werd ik door mijn vroegere mentor Martijn van Schaik gevraagd om op de kieslijst te komen. Ik heb geen politieke ervaring, maar denk wel dat ik een goede vertegenwoordiger van mijn generatie kan zijn. Mijn generatie is meer van het doen dan van het praten. Als je gevraagd wordt is dat natuurlijk een eer, maar vooral een morele verantwoordelijkheid die genomen moet worden. Ik neem deze.
 
Ik ben trots op mijn gastvrijheid. Ik krijg veel mensen over de vloer, ze delen met mij het lekkere eten, de energie en de gezelligheid. Dat geeft mij weer energie.
 
Ik ga het liefst met mensen om zoals je ook aan tafel de maaltijd deelt. Ik ben bang dat mijn gevoel voor harmonie niet altijd zal kunnen in het politieke speelveld. In de politiek gaat het er wellicht wat ruwer aan toe dan aan de keukentafel.
 
Het is mijn ambitie de kans te nemen mijzelf persoonlijk te ontwikkelen en van waarde te kunnen zijn als vertegenwoordiger. Ik besef dat ik nog veel moet leren, dat is een uitdaging waar ik naar uit kijk. Anno 2018 wordt het tijd dat we met een grotere Groen Links vertegenwoordiging in de raad komen. Daar hoor ik als nummer vijf zeker bij.’.
 
Met het oog op de komende gemeenteraadsverkiezingen heeft Beweeg me alle mensen die zich verkiesbaar stellen uitgenodigd te vertellen wat hen beweegt actief te zijn in de Bergse politiek, deze keer Max Majorana (Groen Links). 
Bent u ook actief in de Bergse politiek en wilt u meedoen aan dit unieke project? Meld u dan aan hier aan o.v.v. politiek.
 

Bestel deze foto

Max Majoranaadmin
019