Mevrouw Hempen

Foto van mij en mijn man.

‘Met zijn tweeën of helemaal niet’.

 
‘Mijn zuster voer op de binnenvaart en kende mijn man van het werk. Via mijn zus vroeg mijn man of ik met hem wilde corresponderen, we werden penvrienden.

Ik was nog jong, zestien jaar en was op naailes toen mijn man onverwacht bij ons thuis aan de deur stond. Mijn zus verdachte mij ervan weer een of andere jongen te laten zitten. Toen ik na de les thuis kwam binnenvallen zat hij daar en zagen we elkaar voor het eerst. Hij stelde zich voor, de penvriend. Ik was niet meteen verliefd. Elk keer als hij vrij was van varen kwam hij bij ons thuis langs. mijn moeder had geloof ik met hem te doen en nodigde hem uit oud en nieuw met ons te vieren. Ik kan me nog goed herinneren dat ik een beetje boos op mijn moeder was, omdat ik samen met mijn zuster hem ’s nachts in de kou naar de pont moest brengen. 
Mijn zuster kon zwijmelen, ik niet, ik ben altijd te nuchter geweest, toch kan ik met zekerheid zeggen dat hij de liefde van mijn leven is’.
 
We zijn in 1969 in Bergen op Zoom komen wonen, in 1970 gingen we met de vastenavond al meteen de hort op, verkleed en al. We zijn het altijd blijven vieren, ik voelde me meteen thuis hier. Sinds dit jaar wonen we in de Stuijvenburgh, er was geen twijfel over mogelijk, 58 jaar getrouwd, een mooi huwelijk, maar nu meer afhankelijk van zorg: we gaan met zijn tweeën of helemaal niet.
 
Mevrouw Hempen woont in Woonzorgcentrum Stuijvenburgh, Tante Louise. Beweeg me gaat elke week bij de Stuijvenburgh op bezoek om in de Reminicensie kamer met een bewoner te praten over wat hen beweegt. Het resultaat van deze bezoeken kunt u online bekijken, maar ook in de hal van de Stuijvenburgh. U bent van harte welkom een kijkje te komen nemen en wie weet raakt u in gesprek met een van de bewoners met hun rijke verhalen. Woonzorgcentrum Stuijvenburgh, Van der Goesstraat 2, 4615 KX Bergen op Zoom.
 

Bestel deze foto

Mevrouw Hempenadmin
016