Mevrouw Jeltje Schot

Dansbuttons

Samen dansen betekent elkaar vertrouwen, dat schept een bijzondere band‘.

 
‘Ik ben geboren in Friesland en trots waar ik vandaan kom. In de oorlog ben ik bij mijn peettante in Roosendaal gaan wonen, daar leerde ik mijn man kennen, een echte Bergenaar, die natuurlijk niet naar Roosendaal ging, dus werd het Bergen op Zoom. Ik kon er goed wennen, ik wen overal, thuis moet je maken.

 
Na jaren in de thuiszorg te hebben gewerkt en het enorme tekort op de woningmarkt te hebben meegemaakt kregen we eindelijk een eigen huis op Meilust. Toen we daar gingen wonen ben ik gestopt met werken en had ik mezelf voorgenomen niets meer te doen. Later bleek dat ik het drukker kreeg dan ooit.
 
Ik ben een aanpakker, altijd met van alles bezig geweest en liep overal tegenaan. Zo ben ik op mijn vierenvijftigste in de Tilburg de opleiding tot dansdocente gaan volgen. Ze vonden het jammer dat ik al zo oud was, omdat er dan minder jaren overbleven om les te geven. Na mijn examen gaf ik eerst les aan de paters en nonnen, daarna ben ik in dienst gekomen bij Stichting Bejaardenwerk. Ik had zeven groepen, bij verschillende sosen, de Crabbendansers, later kwam daar een groep bij voor jongeren (nou jong, tot zestig jaar), Bergs Bont.
Ik had leuk contact met de school De Borghoek, samen met de school organiseerde middagen waarbij de kinderen en de oudere dansers met elkaar in contact kwamen. De kinderen dansten met de oma’s en praatten honderduit. Ik heb erg leuke herinneringen aan die dansende tijd,  zoveel leuke contacten opgedaan en heel veel reisjes georganiseerd. Samen dansen betekent elkaar vertrouwen, dat schept een bijzondere band.
 
De leden van Bergs Bont voelde zich soms iets meer dan de dansers van de Crabbendansers, maar dat tolereerde ik niet. Ik zei er nooit wat van, maar husselde de groepen door elkaar, zodat ze elkaar wel nodig hadden, probleem opgelost!
 
Ik hou van organiseren, maar dring me liever niet op. Ik zou nog best wel weer toneel hier willen organiseren, ik heb nog voldoende materiaal, maar alleen als de mensen het willen’.
 
mevr. Schot woont in Woonzorgcentrum Stuijvenburgh, Tante Louise. Beweeg me gaat elke week bij de Stuijvenburgh op bezoek om in de Reminicensie kamer met een bewoner te praten over wat hen beweegt. Het resultaat van deze bezoeken kunt u online bekijken, maar ook in de hal van de Stuijvenburgh. U bent van harte welkom een kijkje te komen nemen en wie weet raakt u in gesprek met een van de bewoners met hun rijke verhalen. Woonzorgcentrum Stuijvenburgh, Van der Goesstraat 2, 4615 KX Bergen op Zoom.
Bent u ook actief in de Bergse politiek en wilt u meedoen aan dit unieke project? Meld u dan aan hier aan o.v.v. politiek.

Bestel deze foto

Mevrouw Jeltje Schotadmin
015