Mieke Hensen

 
 
Dromenvanger
 
Je leeft dan even in je droomwereld
 
Dromenvangers zijn mijn passie, het maken ervan en het verhaal, de betekenis.
Mijn hele leven hangt van creativiteit aan elkaar. Ik heb al van alles gedaan, gemaakt en met verschillende materialen gewerkt, momenteel is het vooral haken.
Ik heb nog een gebreid politie-agentje wat ik op school heb moeten breien tijdens handwerkles, ik was toen een jaar of elf. Op school moesten we breien, maar dat heb ik nooit leuk gevonden, haken is meer iets voor mij.
 
Misschien heb ik wel spijt dat ik nooit een creatief beroep heb gekozen, je had dat vroeger minder, het is er niet van gekomen. Ik koos voor de zorg wat ik ook erg leuk vind, werken met mensen. Thuis ben ik wel altijd creatief bezig gebleven.
 
Ik heb ooit een ring voor het raam gehaakt, ik zag later een dromenvanger, wat ook die basisvorm heeft en ben mijn eigen variaties hierop gaan maken. Ze hoeven voor mij niet te voldoen aan de spirituele eisen van een dromenvanger, ik maak gewoon wat ik leuk vind. Zo maak ik nu bijvoorbeeld vastenavond-dromenvangers. Het maken is als therapie wanneer het soms niet meezit. Je wordt afgeleid en zorgen verdwijnen even naar de achtergrond. Je leeft dan even in je droomwereld. Mijn droom is het vinden van innerlijke rust, haken helpt daarbij.

Bestel deze foto

Mieke Hensenadmin
021