Nanny Nuijten- van Aard

Amaryllis

Trots, vriendschap en bescheidenheid’. 

 
‘Hoewel ik geen Sinterklaas vier, kijk ik wel uit naar die periode, omdat dan de amaryllis weer in de winkels ligt. Ik schaf er dan een, maximaal twee aan. Een amaryllis behoeft speciale verzorging en aandacht. Het hele jaar kijk ik niet naar planten om, maar om de amaryllis bekommer ik me wel. Het is ieder jaar weer een verassing wat er uit komt en ik ben ook altijd trots op het resultaat. Een stukje natuur wat zich ontwikkelt, met een beetje hulp van mij. Het mooie er aan als het open gaat, de fluwelen bladeren en de trotse steel.

Trots, vriendschap en bescheidenheid, daar staat de amaryllis voor mij voor. Het vraagt aandacht die het nodig heeft, niet te veel, ik kan en wil dat geven.
 
Dit stukje aandacht, tijdspad en resultaat is typerend voor mijn karakter. Ik ben dienstverlenend ingesteld en wil graag snel resultaat. Ik ben een ongeduldig mens, ik doe graag veel dingen tegelijk en dat is een van de voordelen van ongeduldig zijn. Meestal leidt dat tot een goed resultaat, niet altijd. Dan denk ik erover na en probeer er wat mee te doen.
 
Ik wilde graag iets doen waar ik mezelf in kwijt kon. Ik ben een bezige bij, mijn kinderen werden groter en ik wilde er uit. Iets ondernemen met een doel, een betekenis. Ik begon in de politiek met een soort snuffelstage, gebaseerd op pure nieuwsgierigheid. Hoe zou het zijn in de politiek?
 
De keuze voor de PvdA was vanzelfsprekend, ik kom uit een sociaal nest, mijn vader had dat heel sterk. Hij wilde altijd graag de discussie aangaan, vooral met mij. Mijn broers en zussen lieten de debatten met hem aan zich voorbijgaan, ik werd er juist door geprikkeld. Het kon er soms fel aan toe gaan, want we wilden allebei ons gelijk halen, we hadden ook altijd gelijk. De gesprekken waren goed en uitdagend, daar hou ik van. Ik kom op voor mezelf en de belangen van anderen. Het gaat dan knetteren bij mij, dan kom ik op gang. Soms floepte ik het er al wat uit voor ik er erg in had. Ik ben ongeduldig en gepassioneerd. Ik heb geleerd deze eigenschappen om te zetten in observatie; eerst kijken naar mimiek en argumenten, geduld hebben en later deze informatie gebruiken in onderhandelingen en debat.
 
In 2005 ben ik bij de PvdA gekomen als duoburger. In 2006 waren er verkiezingen, ik kwam op de lijst en in de raad. In 2010 heb ik een stapje terug gedaan. In 2016 werd mijn aandacht getrokken door het ombudsteam van de PvdA, een vorm van inloopspreekuur voor allerhande vragen die met de  gemeente of het dagelijkse leven te maken hebben. Het ging weer knetteren bij me en ik voegde me bij het team. Ik voelde me weer zo thuis bij de PvdA, alsof ik nooit uit beeld was geweest. Ik zit nog steeds in het ombudsteam en sta weer op een verkiesbare plaats voor de komende gemeenteraadsverkiezingen.
 
Ik ben trots op het project “Eigen Wijs”, wat ik mede heb georganiseerd, een project om jongeren kennis te laten maken met de politiek. Ik vind het nu ook weer geweldig om te zien hoe Volkan Tasdan op een leuke manier jongeren bij politiek betrekt.
 
Praten om het praten, loos gewauwel is niet aan mij besteed en kan me frustreren.
 
Het is natuurlijk mijn ambitie om weer in de raad te komen, ik hoop dat mensen mij weten te vinden en bij mij terecht kunnen voor antwoorden.’
 
Met het oog op de komende gemeenteraadsverkiezingen heeft Beweeg me alle mensen die zich verkiesbaar stellen uitgenodigd te vertellen wat hen beweegt actief te zijn in de Bergse politiek, deze keer Nanny Nuijten- van Aard (PvdA). 
Bent u ook actief in de Bergse politiek en wilt u meedoen aan dit unieke project? Meld u dan aan hier aan o.v.v. politiek.
 

Bestel deze foto

Nanny Nuijten- van Aardadmin
022