Patrick van der Velden

De Geit

 

‘Hard werken, samensmelten en glans geven’.

 

‘Iedereen zal me met de geit associeren, omdat ik een Bergenaar ben, maar het gaat me vooral om het feit dat het in de gieterij van Asselbergs gemaakt is, waar mijn opa werkte. Ik heb respect voor mensen die onder keiharde omstandigheden werkten. Het doet je beseffen hoe makkelijk we het nu hebben. Hard werken, tussen de mensen staan is wat bij mij past.

 

Het geitje staat altijd op een prominente plek in mijn huis, waar het naar waarde tot zijn recht komt. Ik zie metaal als een rode draad terugkomen in de keuze die ik heb gemaakt. Mijn voorouders stonden aan de ruwe kant in de gieterij, ik door na mijn laboratoriumstudie bij een bedrijf onderzoek te doen naar oppervlaktebehandeling van metaal, de glitter en glamour van metaal zou je kunnen zeggen. Samengevat staat metaal voor mij voor hard werken, samensmelten en glans geven. Het is een no-nonsens product wat met de juiste zorg de juiste glans krijgt.

 

Ik heb meegekregen dat je je talenten moet gebruiken om een betere samenleving te kunnen krijgen. Zorg goed voor elkaar, dan zal er ook goed voor jou gezorgd worden. Inzet en er met elkaar wat van maken. Een vereniging, een samenleving maak je met elkaar.

 

Op de mavo zat ik in de leerlingenraad, bij MOC in het jeugdbestuur en bij de oprichting van de Blauwe Schuit was ik een van de eersten die bij de club gevraagd werd. Ik heb altijd mee willen denken en de drive gehad iets met groepen te doen. Het gaat me niet om het bestuur, maar ok en vooral om er voor de vereniging te zijn, bezig zijn, doen.

 

Als ik merk dat we goed bezig zijn met elkaar en iedereen op de juiste plek is, daar word ik blij van. Ik krijg energie wanneer ik mensen mee krijg, ik geniet ervan dat de ander daar energie van krijgt, wat mij weer de kracht geeft om door te stomen. Alleen ga je sneller, met elkaar kom je verder. Die spreuk is op mijn lijf geschreven. Ik ben een teamspeler en heb die insteek en energie van mijn ouders meegekregen.

 

Ik ben er trots op dat ik deze periode veel bij heb kunnen dragen aan een luisterend oor , waardoor de inbreng van de burger belangrijker is geworden. Bij alle openbare projecten en burgerparticipatie in het fysieke domein is wat mij betreft verbetering gekomen, ik denk en hoop dat dat voor de burger ook zichtbaar en voelbaar is.

 

Als er in de uitvoer te veel laksheid en te weinig voelsprieten, empathie en passie voor de burger is kan dit mij frustreren. In de politieke arena heb ik moeite met de brulkikkers, de nee-zeggers om het nee zeggen, dan gaat het niet om de inhoud, maar om de strijd. Democratie, politiek gaat niet om strijd, maar om samen dingen bereiken.

 

Ik zou graag nog een periode wethouder worden en een toegevoegde waarde blijven voor de stad. Ik hoop dat mensen mijn waarde kunnen zien. Dit is wat je krijgt, geen poes-pas, wel stabiliteit, reken me maar af op mijn resultaten.

Met het oog op de komende gemeenteraadsverkiezingen heeft Beweeg me alle mensen die zich verkiesbaar stellen uitgenodigd te vertellen wat hen beweegt actief te zijn in de Bergse politiek, deze keer Patrick van der Velden (GBWP). 

Bent u ook actief in de Bergse politiek en wilt u meedoen aan dit unieke project? Meld u dan aan hier aan o.v.v. politiek.

 

Bestel deze foto

 

 

 

Patrick van der Veldenadmin
026