Paul Schut

Jubileumbeker (5 jaar vrijwilliger)

Ik ben onderweg naar sterk en ga nog veel leren‘.

‘Als je 5 jaar vrijwilliger bent bij Kindervakantiespel (Halsteren), krijg je deze beker, ik ben inmiddels al veel langer bij de vereniging en heb ook een bokaal, maar dat vond ik wat veel om mee te nemen. Je krijgt na 5 jaar ‘maar’ een beker, maar in feite krijg je zoveel meer, zoals  voldoening en vriendschap, ik heb zelfs mijn vrouw hier ontmoet. Ik zet me vrijwillig in voor meer verenigingen in de rol van voorzitter. 

De wil je in te zetten voor de samenleving heb ik van mijn ouders gekregen. Mijn moeder zette zich ook in als vrijwilliger, onbewust heb ik haar voorbeeld gevolgd, zoals ik nu al zie dat mijn zoontje van 4 op zijn manier mijn voorbeeld volgt. Mijn moeder zei:”Als je het kan en er plezier in hebt, waarom niet?”.
Een vrijwilliger geeft directe hulp, in de politiek is de invloed die je kan uitoefenen om iets te bereiken groter. Voor mij was het 8 jaar geleden dan ook een logische stap om in de Bergse politiek te gaan. Ik zag het niet als een opstap, wel als een mogelijkheid meer kansen te benutten. 
Mijn kracht (en tegelijk zwakte) is mijn sociale en empathische kant. In de acht jaar dat ik nu politiek actief ben heb ik veel geleerd en zal nog veel leren om hierin sterker te worden om in staat te zijn de doelen te bereiken die ik voor ogen heb.
 
Mijn ambitie is in de raad te blijven, vanuit die positie kan ik nauw in contact blijven met de mensen en me ook blijven richten op wat meer gedetailleerde, kleinere problematiek.’
 
Met het oog op de komende gemeenteraadsverkiezingen heeft Beweeg me alle mensen die zich verkiesbaar stellen uitgenodigd te vertellen wat hen beweegt actief te zijn in de Bergse politiek, deze keer Paul Schut (GBWP). 
Bent u ook actief in de Bergse politiek en wilt u meedoen aan dit unieke project? Meld u dan aan hier aan o.v.v. politiek.

Bestel deze foto

Paul Schutadmin
018