Peet Bakx

Tekening van het eerste beleg van Bergen op Zoom

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan‘.

‘Deze tekening van het eerste beleg van Bergen op Zoom ging over de vrijheidsstrijd van Nederland. Ik vind het een prachtig verhaal wat wat mij betreft meer gebruikt mag worden in de promotie van de stad. Mijn voorouders Paulus, Simon en Marcelus Bax (de Baxen op tekening) namen deel aan deze strijd en komen voor in deze illustratie. Het waren de kleine jongens tegen de grote jongens, hier komt het Merck toch hoe Sterck  (ons volkslied) vandaan. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan, ik zie  de ongelijkheid van mensen als een onrecht en vind dat dat genivelleerd moet worden.

 
Via mijn broer Kees, maar ook via de muziek (wij zaten bij het socialistische orkest) kwam ik in contact met de politiek. Wij trokken ter strijde door Nederland en Europa en speelde de oudere liederen. Op die rondreis hoor je dingen en ga je in discussie, ze kwamen op voor de minderheden. Op mijn eerste flatje kwam ik in aanraking met die minderheden en zag ik de misstanden. Op mijn manier probeer ik via de geschiedenis, ‘Merck toch hoe Sterck’ en de muziek mijn bijdrage te leveren. Je stoot altijd tegen de politiek aan, daar worden de beslissingen genomen, daar kun je het meeste bereiken. Daarnaast helpt de politieke weg om mijn eigen inzichten te verbreden, zodat ik me persoonlijk kan blijven ontwikkelen.
 
Ik ben trots dat ik bepaalde processen mede in gang heb gezet en dat ik door praten de boel aan de gang krijg.
 
Ik kan de traagheid van het politieke proces frustrerend vinden, maar vind het wel de goede manier.
 
Mijn ambitie is Bergen op Zoom meer op de kaart zetten als serieuze gemeente. Meer bekendheid voor Bergen op Zoom.’.
 
Met het oog op de komende gemeenteraadsverkiezingen heeft Beweeg me alle mensen die zich verkiesbaar stellen uitgenodigd te vertellen wat hen beweegt actief te zijn in de Bergse politiek, deze keer Peet Bakx (BSD). 
Bent u ook actief in de Bergse politiek en wilt u meedoen aan dit unieke project? Meld u dan aan hier aan o.v.v. politiek.
 

Bestel deze foto

Peet Bakxadmin
018