Regine van den Kieboom

Kaars van Stichting Stadsspeeltuin van Glymes

Als het eenmaal loopt heb ik een nieuwe uitdaging nodig, daar zit mijn kracht‘.

 
‘De speeltuin heeft me aangezet politiek betrokken te zijn. Het was een burgerinitiatief waar we een lange adem voor nodig hadden, maar wat ons wel gelukt is. Dat is wat voor mij gemeentepolitiek is. Met drie moeders moesten we altijd met de bus naar Roosendaal om naar de speeltuin te gaan. Uit het gemis van een lokale speeltuin is het initiatief ontstaan.

 
Ik heb altijd wel vrijwilligerswerk gedaan bij sportverenigingen, maar was nooit eerder zo betrokken bij iets als bij het ontwikkelen en mogelijk maken van deze speeltuin. Het is veel strijd geweest, veel geleerd, veel grenzen verlegd. Als jonge moeder moest ik opeens sponsoren zoeken, voor groepen mensen praten en zelfs voor een volle raad onze droom begrijpelijk uitspreken.
 
Toen het project van de speeltuin eenmaal stond en de kinderen groter waren bleef de behoefte een bijdrage te leveren bestaan. Met Johan Bernards heb ik in ’t Fort/Zeekant de Buurtpreventie en Rangers opgericht. Ik hou van het bedenken en ontwikkelen van nieuwe projecten, vooral het netwerken wat erbij komt kijken. Als het eenmaal loopt heb ik een nieuwe uitdaging nodig, daar zit mijn kracht.
 
Ik ben door GBWP gevraagd bij de partij te komen. Los van het feit dat ik wel weer toe was aan een nieuwe uitdaging, sprak het idee actief te kunnen zijn in de wijk en van daaruit echt wat kunnen veranderen mij aan.
 
Mijn oma had vroeger een cafe, ik heb haar nooit gekend, maar het moet een sociaal en lief mens geweest zijn. Mijn ouders hadden later ook een horecabedrijf waar die eigenschappen ook naar voren kwamen. Ik zal dat sociale deel op mijn beurt hebben overgenomen. Ik heb geleerd te luisteren naar mensen met allerlei uitlopende verhalen en achtergronden. Ik ben verpleegkundige en docent, deze beroepen vragen naast het zorgen ook weer het luisteren.
 
Ik vind het fijn belangrijk te kunnen zijn voor iemand, iets na laten. Het gaat me niet om de erkenning (als is dat best fijn), maar vooral om trots te kunnen zijn op mezelf en vanuit mezelf. Het idee dat je leven er toe doet.
 
Ik ben natuurlijk heel trots op de realisatie van de Stadsspeeltuin.
 
Onderling gekonkel en handjeklap kan ik lastig vinden in het politieke. Ik snap dat het geven en nemen is en ik zal moeten leren hierin mijn weg te vinden. Ik laat niet graag mijn principes varen.
 
Mijn ambitie is veel stemmen binnen te halen en wat kunnen betekenen in mijn eigen wijk en op het gebied van zorg. Met andere woorden: genoeg stemmen om mijn kennis en talent in te kunnen zetten’.
 
Met het oog op de komende gemeenteraadsverkiezingen heeft Beweeg me alle mensen die zich verkiesbaar stellen uitgenodigd te vertellen wat hen beweegt actief te zijn in de Bergse politiek, deze keer Regine van den Kieboom (GBWP). 
Bent u ook actief in de Bergse politiek en wilt u meedoen aan dit unieke project? Meld u dan aan hier aan o.v.v. politiek.

Bestel deze foto

Regine van den Kieboomadmin
016