Rian Govers-Gabriels

Glas water

Pluk de dag nadat je voor morgen hebt gezorgd‘.

 
‘Ik ben geboren en getogen in Steenbergen, het buitengebied. Mijn vader was agrariër, we leefden in de polder waar water van groot belang is. Soms is er te veel, soms veel te weinig. Van al het water is maar 1% zoetwater, het is onze primaire levensbehoefte.

Nut en noodzaak is ons met de paplepel ingegoten, vooral dat van het water. Toen ik een jaar of wien was, was het in de zomer zo nat dat we niet met de machines op het land konden. De soldaten moesten helpen met het binnenhalen van de oogst, dat heeft enorme indruk op me gemaakt. Water is altijd een issue, je kan er niet te laconiek over denken, het is van levenbelang.
 
Als je altijd wat te klagen of zeggen hebt ga je kijken waar het besloten wordt; in de raad. Vijf jaar geleden ben ik op de tribune gaan zitten bij de gemeenteraad, na de vergadering raak je in gesprek en zodoende ben ik bij de VVD terecht gekomen.
Mijn vader wilde zijn kinderen behoeden voor kritiek die je kan ontvangen als je een bestuurlijke functie hebt. Toch hebben mijn ouders ons ook een enorm plichtsbesef meegeven. Zo afhankelijk van het water zijn maakt het plichtsbesef om alles er aan te kunnen doen wat nodig en mogelijk is alleen maar groter. Zie hier mijn plicht.
 
Mijn glas is altijd halfvol, zo ben ik ook opgevoed. Pluk de dag nadat je voor morgen hebt gezorgd.
 
Ik ben trots dat ik het buitengebied op de kaart heb weten te zetten.
 
Ik kan het frustrerend vinden dat er nog veel over in plaats van met belanghebbenden wordt gesproken.
 
Mijn ambitie is weer met voldoende stemmen in de raad te komen. Daarnaast zou ik graag meer vrouwen in de politiek zien. Ze mogen me niet alleen kiezen, omdat ik vrouw ben, maar het moet wel een afspiegeling van de maatschappij zijn.
Om met de woorden van Els Borst te spreken:’Politiek is te belangrijk om alleen aan mannen over te laten”‘.
 
Met het oog op de komende gemeenteraadsverkiezingen heeft Beweeg me alle mensen die zich verkiesbaar stellen uitgenodigd te vertellen wat hen beweegt actief te zijn in de Bergse politiek, deze keer Rian Govers-Gabriels (VVD). 
Bent u ook actief in de Bergse politiek en wilt u meedoen aan dit unieke project? Meld u dan aan hier aan o.v.v. politiek.

Bestel deze foto

Rian Govers-Gabrielsadmin
014