Sahin Ergec

Knuffelbeer

‘De knuffelbeer symboliseert mijn kinderen en de toekomstige generatie’.

 
‘Mijn opa en oma zijn in de jaren zestig vanuit Turkije naar Nederland gekomen om een beter leven te kunnen organiseren voor hun kinderen en kleinkinderen. Het feit dat ze het lef hadden zo’n grote stap te zetten heeft mij altijd enorm geïnspireerd.

 
Mijn opa was een imam en sociaal geëngageerd, hij was een hele goede verteller en wist mensen bij elkaar te brengen. ik heb veel over die tijd gehoord, maar het niet bewust meegemaakt. Ik ben mijn opa dankbaar dat ik de derde generatie ban en hij de weg voor mij heeft  geplaveid. De betekenis die hij voor mij heeft, wil ik ook voor mijn kinderen en hun generatie zijn, ik wil eenzelfde herinnering en indruk achter kunnen laten. 
 
Binnen de Turkse gemeenschap zag ik mensen worstelen, mijn  opa hielp op zijn manier.
Mijn leraar geschiedenis op ’t Rijks, meneer Verkaik leerde mij in welke mate politici invloed konden uitoefenen op de maatschappij. Vanuit de geschiedenis kon hij voorbeelden noemen die wel interessant waren, maar ook voorbeelden waren van hoe het niet moest. Zo was ik gefascineerd door de tweede wereldoorlog. Hij kon ook over positieve voorbeelden vertellen zoals de ontwikkeling van de democratie in Nederland. De politieke invloed zag ik als voertuig om op een positieve manier dingen lokaal te kunnen realiseren.
 
Wat mijn opa mij meegaf en ik op mijn beurt mijn kinderen weer wil meegeven is het belang van ontwikkeling. Alles faciliteren, zodat zij eruit kunnen halen wat zij willen.
 
Voor het politieke spel, wat ik vaak leuk vind, heb je een zeker hang naar macht nodig om te overleven en doelen te kunnen bereiken. Ik vind het spel niet leuk als het aan je principes komt.
 
Ik ben zonder twijfel trots op mijn inbreng op de uitkomst van vluchtelingenopvang Bergen op Zoom.
 
In de politiek heiligt het doel nogal eens de middelen, ook ik heb me daartoe wel eens laten verleiden, dat past niet bij me.
 
Het is mijn ambitie ooit staatssecretaris van ruimtelijke ordening te worden (minister mag ook). Eerst richt ik me op mijn persoonlijke carrière en ambities’.
 
 
Met het oog op de komende gemeenteraadsverkiezingen heeft Beweeg me alle mensen die zich verkiesbaar stellen uitgenodigd te vertellen wat hen beweegt actief te zijn in de Bergse politiek, deze keer Sahin Ergec (PvdA). 
Bent u ook actief in de Bergse politiek en wilt u meedoen aan dit unieke project? Meld u dan aan hier aan o.v.v. politiek.
 

Bestel deze foto

Sahin Ergecadmin
020