Sophi Shahi

Kruis

‘Trouw zijn aan jezelf en je eerlijkheid’

‘Ik zag dit kruis bij mijn vriend op zijn kamer en voelde me er meteen toe aangetrokken. Het is een een mooi symbool. Ik hou van symboliek in het algemeen en kruizen in het bijzonder, het komt altijd wel weer terug. Het is voor mij niet per se gebonden aan het type geloof. Ik hou van de sobere uitstraling en vorm, terwijl ik de gedetailleerde versiering waaraan in die tijd veel tijd aandacht werd besteed ook prachtig vind.

Theologie interesseert me en ik kies ervoor de dingen eruit te halen die voor mij werken. Uiteindelijk denk ik dat alle religies veel met elkaar overeenkomen, vormgegeven in en door verschillende culturen. Religie is een metafoor, uiteindelijk moet je het geloof in je zelf vinden, al dan niet behulp van een godsdienst.

Ik denk wel dat ik het geloof in mezelf heb gevonden, anders zou ik niet staan waar ik nu ben. Het is om die reden dat ik graag mensen wil aanmoedigen het in zichzelf te zoeken, in plaats van de verantwoordelijkheid buiten zichzelf te leggen.

Ik ben met veel verschillende religies opgegroeid, mede daardoor, maar ook door mijn eigen karakter ben ik zo open gaan staan ten op zichte van geloof.

Ik weet eigenlijk niet precies waarom ik nu juist het kruis zo mooi vind, het is altijd zo geweest. Dit christelijke symbool vind ik vooral mooi omdat het voor empathie, verlichting en waarheid staat, maar tegelijkertijd ook onderwaardering uitbeeldt. Het is hoe het leven vaak is. Het zegt me te doen wat je moet doen en puur te zijn. Ook al wordt het niet altijd gewaardeerd, trouw zijn aan je zelf en je eerlijkheid.’.

Sophi Shahiadmin
035