Tanja Kats

Tanja Kats

Microfoon

‘Mijn uitlaatklep, mijn grootste passie’

‘Vanaf het moment dat ik kon praten ging ik ook zingen en dat is altijd zo gebleven. Ik luisterde naar alle genres, van klassiek tot hard-rock. Mijn oma speelde orgel en keyboard, zij leerde me spelen en van haar heb ik mijn muzikaliteit.

Als kind deed ik elk jaar mee aan de playbackshow, ik hield toen al van het podium, later heb ik ook aan verschillende talentenjachten meegedaan. Pas op mijn vijftiende heb ik zangles genomen en ging ik in een eerste bandje. De band heette Sodan, alle bandleden waren boven de vijftig, ik kwam erin terecht via een vriend van mijn oma. Ik heb een jaar in deze band gezeten, veel geretepteerd, maar nooit opgetreden, ik heb geen idee waarom. Pas een jaar of acht later, toen ik in Bergen op Zoom kwam wonen heb ik mijn eerste eigen bandje opgericht:”A few guys and a hippie” (ik was de hippie), met deze band hebben we een keer opgetreden op Dijkpop in Roosendaal.

Het oprichten en behouden van een bandje is en blijft lastig. Gezinnen ontstaan, banen veranderen, waardoor bandleden uit de band stappen. Ik mis het muziek maken met anderen. Ik speel en zing wel thuis, maar zing toch het liefst met begeleiding, nu ben ik op zoek naar een gitarist(e) die mij wil begeleiden. Ik zou graag in een klein cafe of restaurantje willen optreden, beetje jazzy, beetje blues, klein en intiem.

Ik zing thuis de hele dag door. Als het echt, echt moeilijk is kan muziek soms niet meer helpen, maar over het algemeen is muziek mijn uitlaatklep voor alle uiteenlopende emoties. Ik schrijf en teken ook, maar muziek is toch wel wie ik ben, mijn uitlaatklep, mijn grootste passie’.

Tanja Katsadmin
029