Tineke Mets

Incontinentie materiaal

‘Het maakt me verdrietig’. 

 
‘Ik ben medisch pedicure en kom in mijn werk schandalig veel misstanden tegen, met name door het tekort aan zorg, er zijn te weinig mensen. Mensen moeten hele dagen in hun eigen shit liggen.
 
Het is de slechte zorg op landelijk en lokaal niveau die me veel zorgen baart, het maakt me verdrietig, zo ga je niet met mensen om. Ik vind dat het beter moet en hoop dat een politieke weg daar een bijdrage aan kan leveren.
 
Ik heb van mijn vijftiende tot mijn vijftigste als administratief medewerkster gewerkt. Door de crisis in 2008 raakte ik mijn baan kwijt, ik wilde niet mijn hand ophouden, daar ben ik te trots voor. Ik ben weer een opleiding gaan volgen, eerst als pedicure, later als medisch pedicure. Ik werk nu als zzp-er, dat klinkt vrij, maar eigenlijk ben je nooit klaar. Helaas zijn de zaken voor zzp-ers nog niet goed geregeld.
 
Ik word strijdbaar als er oneerlijke zaken gebeuren, dat heb ik altijd al gehad, als kind al. Het kwam pas echt goed naar voren toen ik een kind met een beperking kreeg. Ik moest eerst bewijzen dat er wat mis was, vervolgens wordt je als moeder vaak niet op waarde geschat. Als moeder vecht je dan als een leeuwin voor haar welp.
 
Ik ben ook altijd ondernemend geweest, dat heb ik van mijn vader. hij was een hardwerkend man, een duizendpoot, ook dat heb ik van hem. Van kijken, kijken, kijken kun je heel veel leren. Kennie bestaat niet, doe het met je handen.
 
Het ondernemende en strijdbare zijn ingrediënten die ik wil gebruiken om de zorg te verbeteren.
 
Ik ben trots dat ik ondanks alle tegenslagen toch nog mijn eigen bedrijf heb en nooit mijn hand heb op hoeven houden. We kunnen als mensen veel meer dan we denken en iedereen kan zijn steentje bijdragen.
 
De slechte zorg frustreert me.
 
Het is mijn ambitie strijdbaar te blijven. De zorg moet beter, daarom hoop ik met voorkeursstemmen in de raad te komen.’
 
Met het oog op de komende gemeenteraadsverkiezingen heeft Beweeg me alle mensen die zich verkiesbaar stellen uitgenodigd te vertellen wat hen beweegt actief te zijn in de Bergse politiek, deze keer Tineke Mets (Steunpunt Bergen op Zoom). 
Bent u ook actief in de Bergse politiek en wilt u meedoen aan dit unieke project? Meld u dan aan hier aan o.v.v. politiek.
 

Bestel deze foto

Tineke Metsadmin
020