Toine van Steenpaal

Shagdoos van mijn vader

We hadden samen lol in dit spel‘.

 
 

‘Dit was de shagdoos van mijn vader, hij overleed in januari 2016, de vloeitjes zit er nog in. We waren veel in discussie met elkaar, ik mis hem nog iedere dag.

Het doosje staat nu bij mij thuis op de vensterbank, hij had het altijd bij zich, maar uit respect voor mij rookte hij nooit bij mij thuis. Respect is voor mijn familie heel belangrijk, respect voor alles; mens, dier en omgeving. Na het overlijden van mijn moeder kwam mijn vader elke zondagmorgen en woensdagavond bij mij thuis. Dan had hij weer eens wat gehoord of gelezen en hij wist hij me te raken, het was een boef. We raakte dan in debat, wat er meestal hard aan toeging. Hoewel het niet per se diepgaande onderwerpen waren, was het wel heel belangrijk voor ons. Het was onze band en ik discussieerde met hem om hem scherp te houden. We hadden samen lol in dit spel, maar daar  dacht de omgeving niet altijd hetzelfde over, ze begrepen het vaak niet. Die lol heb ik ook in de raadzaal, maar meer als toeschouwer, omdat ik nu nog duolid ben. 
Ik ben in de politiek terechtgekomen nadat ik mijn baan verloor. Toen ik net thuis zat leek ik er niet zo’n last van te hebben, maar na een tijdje had ik nergens zin meer in en waren tv en Facebook mijn uitlaatklep. Ik reageerde online als bijvoorbeeld een historisch pand ten prooi dreigde te vallen aan de sloophamer. Het ging mij aan het hart. Dat viel Ton Linssen op en hij benaderde mij om in de politiek te komen. het ging hem niet zozeer om waarop ik reageerde, maar het feit DAT ik reageerde.
 
Mijn vader was bijzonder trots, maar met gepaste kritiek als ik politiek in de krant kwam.
 
Ik ben trots dat monumentale dingen behouden zijn gebleven en ik de burger heb kunnen helpen met ombudswerk. Ook trots ben ik op het feit dat ik handel met het idee dat je politieke tegenstanders niet altijd je vijanden hoeven te zijn, maar we respectvol met elkaar om kunnen gaan.
 
Het spelen op de persoon kan me ergeren in de politiek, daar heb ik moeite mee.
 
Mijn ambitie is het organiseren van Samenloop voor Hoop 2018 (KWF) en politiek gezien zoveel mogelijk stemmen halen, zodat ik op eigen kracht in de raad kan’.
 
Met het oog op de komende gemeenteraadsverkiezingen heeft Beweeg me alle mensen die zich verkiesbaar stellen uitgenodigd te vertellen wat hen beweegt actief te zijn in de Bergse politiek, deze keer Toine van Steenpaal (Lijst Linssen). 
Bent u ook actief in de Bergse politiek en wilt u meedoen aan dit unieke project? Meld u dan aan hier aan o.v.v. politiek.
 

Bestel deze foto

Toine van Steenpaaladmin
017