Tom Cats

Tom Cats

 

Een goede drank

 

‘Een zo mooi mogelijke smaak beleven’.

 

‘Ik neem goede drank mee, omdat wat mij betreft alles om proeven gaat. Ik wil niet alleen weten wat ik eet of drink, maar ook wat voor vlees ik in de kuip heb. Proeven gaat over het verhaal achter de komma, verder kijken dan een eerste indruk. Als je iets verkoopt, of dat nu een product is, een ideaal of een verhaal, je moet weten waar je het over hebt en verder kunnen kijken. Je zal bereid moeten zijn om breed naar kennis en oplossingen te kijken om een zo mooi mogelijke smaak te kunnen beleven.

 

Ik heb tweeënveertig jaar bij Hotel de Draak gewerkt en zag de inhoud van het stadhuis van dichtbij voorbij komen. Ondanks dat ik destijds niet vanuit een politieke rol dicht op het vuur zat, kreeg ik tussen de regels toch wel van alles mee. Het boeide mij.

 

Toen ik stopte met werken zocht ik een manier om mijn achtergrond en kennis in te zetten om wat voor een ander te kunnen betekenen. Ik begon twee keer in de week als vrijwilliger te koken voor De Stuijvenburgh. Oud collega’s uit de horeca sprak ik natuurlijk ook nog wel en het was duidelijk dat er een enorm tekort aan koks, was, is, en zal blijven groeien. Praktisch en oplossingsgericht als ik ben, ben ik gaan kijken waar we koks vandaan konden halen. Ik ontmoette statushouders die in hun thuisland kok waren geweest. Ik ben gaan proberen Nederlandse opleidingen voor ze te regelen, zodat ze hier aan de slag zouden kunnen, een win-win situatie.

 

Ik kom uit een sociaal-liberaal nest. Mijn moeder was verloskundige, waardoor het niet meer dan normaal was dat ze dag en nacht klaar stond. Mijn vader was baas op een sociale werkplaats. Ik vond het altijd apart hoe hij met die mensen omging, hij kon dat op een manier doen waardoor hij zeer geliefd was en hij op handen gedragen werd. Hij was zeker een voorbeeld voor mij.

 

Mijn ouders gaven me mee dat ruzie maken gemakkelijk was, maar het goedmaken een stuk lastiger. Een les die ik aan mijn kinderen heb geprobeerd door te geven. Soms moet je wel duidelijk zijn en grenzen stellen, maar kwetsen is niet nodig.

 

Ik kom uit een samengesteld gezin, wat in de jaren vijftig best bijzonder was. Het was hierdoor ook een groot gezin waar veel leeftijden en kennis huisden. Dit heeft me geleerd gebruik te maken van kennis en ervaring in mijn buurt. Samen sta je sterk, maak gebruik van de kwaliteiten om je heen.

 

Ik ben trots op de VVD-plus, de oudere doelgroep van de VVD. We hebben als VVD-plus op het gebied van het sociaal domein gesprekken op gang gekregen met gemeente Steenbergen en Woensdrecht.

 

Het kan me frustreren als mensen niet luisteren.

 

Aanstaande donderdag word ik beëdigd als duolid. Natuurlijk wil ik graag raadslid worden, maar dat is aan de kiezer. Ik wil in het ouderenbeleid projecten gaan doen waar men wat aan heeft, die het verschil gaan maken.’

 

Met het oog op de komende gemeenteraadsverkiezingen heeft Beweeg me alle mensen die zich verkiesbaar stellen uitgenodigd te vertellen wat hen beweegt actief te zijn in de Bergse politiek, deze keer Tom Cats  (VVD). 

 

 

Bestel deze foto
Tom Catsadmin
029