Ton van der Veeren

Telefoon

‘Trots op wat ik bereikt heb .’

‘De telefoon houd me in contact met heel veel mensen. Tien jaar geleden ben ik begonnen met de Facebook-pagina Buurtgenoten Fort – Zeekant, dit heb ik gedaan naar aanleiding van de straatrommelmarkt aan de Beatrixlaan.

Ik heb destijds in mijn eentje de rommelmarkt opgezet. Het idee van de markt is ontstaan, omdat ik zag dat mensen nauwelijks nog contact hadden met elkaar. Het zit in mij om iets te organiseren voor een ander, ik onderneem graag dingen. Op Borgvliet had je de Borgvlietse zomerfeesten die druk bezocht werden. Als het daar kan, waarom zou het dan niet bij ons in de wijk kunnen. Ik heb een A-viertje opgesteld en in de straat rond gebracht. Ik kreeg meteen leuke reacties van de bewoners en het overgrote deel deed meteen al mee. Het eerste jaar was nog klein opgezet, de helft van de Beatrixlaan, het tweede jaar waren er zoveel aanmeldingen dat de hele straat markt werd. Ieder jaar kwam er een stuk bij. Afgelopen jaar hadden we zelfs zoveel inschrijvingen dat we in maart al vol zaten, de Beatrixlaan vanaf het Emmaplein tot aan de Stuijvenburg, de Spiegelstraat, Princes Marijkestraat en -plein en de Prinses Irenestraat.

Na acht jaar wilde ik er eigenlijk wel mee stoppen, er kwam te veel op me af. Te veel regels en te veel deelnemers. Gelukkig zijn Rob Langenberg, Henri Verdoolaege, Jeroen de Jong en Chris Haperen erbij gekomen. Ze wilde niet dat ik ermee zou stoppen, omdat ik er van begin af aan bij ben en nagenoeg alle mensen ken. Nu zijn de rollen beter verdeeld. Rob doet het meeste en heeft een groot netwerk waardoor hij ook veel voor elkaar krijgt. Iedereen heeft zo zijn eigen taken.

Ik ben trots op wat ik bereikt heb met het opzetten van de rommelmarkt. Als ik een keer dood ga kan ik zeggen dat ik wat achtergelaten heb. De mensen zijn meer met elkaar in contact gekomen en afgelopen jaar hadden we ruim 3000 bezoekers. Inmiddels draait de markt alweer tien jaar. Er was destijds niet veel te doen in de wijk. Nu zie je veel meer initiatieven in de wijk; Ricky met de Keet, Kees met Fort Smakelijk, Annemarieke met Cafe Atelier en sindskort is er ook een bewonersplatform. Ik vind het fijn dat mensen opstaan om iets te doen om de wijk mooier en beter te maken.

Ik begon destijds de facebookpagina om de rommelmarkt te promoten. Later ging ik alles delen wat met Bergen op Zoom, de wijk Fort-Zeekant in het bijzonder te maken heeft. Ik krijg leuke reacties van mensen op de pagina en inmiddels zijn er meer dan 800 abonnees.

De telefoon heeft het gemakkelijk gemaakt, mede door de facebookpagina besteed ik er veel tijd aan, maar ik probeer er wel op een verantwoorde manier mee om te gaan. Persoonlijk contact blijft bovenaan staan’.

Ton van der Veerenadmin
030