Ufuk Cuman

Voetbalschoenen

‘Als we met 3-0 achterstaan geloof ik tot het laatste moment dat we met 4-3 kunnen winnen’. 

 
‘Voetbalschoenen herinneren mij aan pas gemaaid gras, een heerlijke geur, als ik dat ruik komt het kind in mij naar boven. Ik denk dan aan het moment dat ik op het voetbalveld sta. het kind in mij heeft geen stress, zorgen of verantwoordelijkheden. We leven met zijn allen in zo’n drukke tijd dat we het allemaal wel eens nodig hebben om dat kind op te roepen. Even terug bij af, stilstaan, waar kom ik vandaan, waar ga ik naar toe.
 
Ik voetbal al twintig jaar, het heeft veel invloed op mijn leven en ontwikkeling gehad. Ik sta in het leven zoals ik ook in het veld sta. Ik ben altijd spits geweest, je moet dan geduldig zijn, kansen creëren, opportunist zijn en soms meer doen dan van je gevraagd wordt. Een spits wil ook altijd graag scoren. Op het juiste moment het juiste doen. De drang om er wat van te maken.
 
Mijn vader zei altijd; “Als je het niet kan is het geen probleem, maar als je er niet je best voor doet wel”. Hard werken was belangrijk in mijn opvoeding, maar ook goed zijn voor elkaar en elkaar helpen. Geef meer dan je neemt is voor mij een gouden regel, dat zie ik terug in mijn familie, het voetbalteam en andere intermenselijke relaties die ik aanga.
 
Ik ben een geboren optimist en probeer de ander ook te overtuigen optimistisch te zijn. Als we met 3-0 achterstaan geloof ik tot het laatste moment dat we met 4-3 kunnen winnen.
 
Ik ben altijd breed geïnteresseerd geweest in politiek, maar vooral bestuur. Ik ben bestuurskunde/overheidsmanagement gaan studeren. Tijdens mijn studie kwamen mensen uit de politiek en  bestuurders gastcolleges en lezingen geven, maar ook buitenschools kwam ik met ze in contact. Vanwege mijn studie wilde ik lid worden van een partij. Misschien niet meteen om actief te zijn, maar om kennis te maken met het politieke. Het was een zoektocht. Ik ben van huis uit niet politiek gekleurd en moest mijn eigen kleur gaan zoeken. Ik kom uit een relatief conservatief gezin met conservatieve waarden. Toch sta ik zelf progressief in het leven. Met mijn manier van leven en kijken was D’66 een logische keuze.
 
Ik ben nooit heel actief geweest, maar ging wel naar bijeenkomsten en ben me meer en meer gaan verdiepen. Bij de vorige verkiezingen heb ik aangegeven me verkiesbaar te willen stellen. Ik zag te weinig diversiteit in de raad qua achtergrond en leeftijd. Ik zag mezelf als een goede invulling hiervoor. Vanuit mijn studie wist ik dat ik een bijdrage kon gaan leveren.
 
Ik ben trots op wat ik doe in de raad, maar wil persoonlijk geen voorbeelden claimen. We bereiken dingen met elkaar, met de partij en de raad.
 
Debatten die oneindig lang duren, terwijl dat niet nodig is kunnen me frustreren. Ik wil vooruit. Langdradige debatten die al tig keer gevoerd zijn helpen daar niet bij.
 
Ik vind het lastig mijn ambitie uit te spreken, ik ben nog zo jong, maar ik kan me voorstellen dat ik later ooit wethouder zou willen worden’.
 
Met het oog op de komende gemeenteraadsverkiezingen heeft Beweeg me alle mensen die zich verkiesbaar stellen uitgenodigd te vertellen wat hen beweegt actief te zijn in de Bergse politiek, deze keer Ufuk Cuman (D’66). 
Bent u ook actief in de Bergse politiek en wilt u meedoen aan dit unieke project? Meld u dan aan hier aan o.v.v. politiek.
 

Bestel deze foto

Ufuk Cumanadmin
019